Mikado Yayınları IPA 2021 Prix Voltaire Adayları Arasında

Ekim 21, 2021

Mikado Yayınları IPA 2021 Prix Voltaire Adayları Arasında

Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA), ifade özgürlüğünün vazgeçilmez bir bileşeni olan yayınlama özgürlüğü onuruna, tehdit ve baskılara karşın ihtilaflı ve hassas fikirleri yaymaktan çekinmeyen kişi, kurum veya gruplara her yıl verdiği IPA Prix Voltaire(Voltaire Ödülü) için IPA Yayınlama Özgürlüğü Komitesi (FtPC) tarafından seçilen kısa listeyi açıkladı.

Türkiye Yayıncılar Birliği 2020 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü’nün sahibi Mikado Yayınları da Prix Voltaire adayları arasında yer aldı. 

Bu yılın kısa listesinde yer alan adaylar şöyle oldu:

  • Dar Al Jadeed Yayınevi / Lokman Slim (Lübnan)
  • Bağımsız Belarus Yayıncıları (Belarus)
  • Mikado Yayınları (Türkiye)
  • Samir Mansour Yayıncılık Kitabevi (Filistin)
  • Raul Figueroa Sarti (Guatemala)

Uluslararası Yayıncılar Birliği – IPA’nın Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson yaptığı açıklamada “Bu kısa listede yer alan yayıncılar, uluslararası desteğimizi hak ediyor ve yayınlama özgürlüğünün neden bu kadar değerli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Bu son derece güçlü beş aday, yayınlama özgürlüğünü teşvik etmek için özgürlüklerini ve hayatlarını riske attılar ve atmaya devam ediyorlar. Onları selamlıyoruz ” dedi.

Ödülün sahibi, IPA Yayınlama ÖzgürlüğüKomitesi (FtPC) tarafından belirlenecek olup, ödül töreni Kasım ayının sonunda, Meksika’da düzenlenecek olan 35. Uluslararası Guadalajara Kitap Fuarı’nda gerçekleşleşecek.

edebiyathaber.net (21 Ekim 2021)

Yorum yapın