#MeToo hareketiyle ilgili dünyada yankı uyandıran kitap Türkçede

Şubat 26, 2021

#MeToo hareketiyle ilgili dünyada yankı uyandıran kitap Türkçede

Jodi Kantor ve Megan Twohey’in “Kadın Dedi ki” adlı kitabı, Sevim İrem Alkılıç çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından 5 Mart’ta yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

“Utandığım için sessiz kalacağımı düşünmüştü.”

#MeToo hareketinin başlangıcında önemli rol oynayan haberi onlar yapmıştı. ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein’in yaptığı cinsel taciz ve istismarları başarılı bir araştırmacı gazetecilik çalışmasıyla kanıtlayarak New York Times’ta yayımlayan Pulitzer Ödüllü gazeteciler Jodi Kantor ile Megan Twohey’in öncesiyle sonrasıyla yaşanan tüm gelişmelerin perde arkasını anlattığı kitap şimdi Türkiye’de…

Şu anda sadece www.bilgiyayinevi.com.tr‘de ön siparişle satışta olan kitap yakında tüm kitapçılarda olacak.

Önsöz’den bir bölüm:

“Bu geçmiş, onu yaşayan hepimize ait: Kilit altındaki hükümet ve şirket sırlarıyla ilgilenen araştırmacı gazetecilikten farklı olarak, bizim çalışmamız, çoğumuzun okullardan, ailemizden, işyerlerimizden ve bizzat kendi hayatlarımızdan aşina olduğumuz tecrübelerle alakalı. Fakat bu kitabı sıfır noktasına mümkün olduğunca daha yakın olabilmeniz için yazdık.

Yaşananları elverdiğince doğrudan ve güvenilir biçimde aktarabilmek için röportajların, e-postaların ve diğer birincil dokümanların nüshalarını bu kitaba dahil ettik. Kitapta, Weinstein’le ilgili film yıldızlarıyla yaptığımız ilk sohbetlerden notlar, Bob Weinstein’in kardeşine yazdığı sorgulayıcı mektup, Ford’un mesajlarından alıntılar ve diğer pek çok ilk elden kaynak yer alıyor. Paylaştıklarımızın bir kısmı aslında kayıtdışı görüşmelerdi fakat olaylarda yer alan taraflarla tekrar görüşüp ek haberler yaparak onları da buraya dahil edebildik. Kayıtlar ve röportajlar sayesinde, bizzat şahit olmadığımız olaylarla konuşmaları da burada anlatabildik. Bu kitap, bunların hepsiyle Londra’dan Palo Alto’ya kadar uzanan yüzlerce röportaj ve kaydı içeren üç yıllık bir sürece dayanıyor: Notlar kısmı, hangi bilgiyi hangi kaynak ve kayıtlardan öğrendiğimize dair detaylı verileri içeriyor.

Son olarak bu kitap, bu olayları anlamaya çalıştığımız süreçte geliştirdiğimiz ortaklığın bir kaydıdır.”

Kitabı incelemek ve ön siparişle almak için tıklayın.

edebiyathaber.net (26 Şubat 2021)

Yorum yapın