2021 yılı için Türk Dili ve Edebiyatı branşındaki atama sayısı

Şubat 26, 2021

2021 yılı için Türk Dili ve Edebiyatı branşındaki atama sayısı

Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “20 bin öğretmen ataması yapacağız” açıklamasından sonra, atama bekleyen binlerce öğretmen adayı merakla atanma sayılarını ve sürecin diğer detaylarını beklemeye başladı. Öğretmen atamalarıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı.

2021 Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni kaç kişi atanacak?

Edebiyat öğretmeni olarak atamayı bekleyenler Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni atama sayısı kaç sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Öğretmen atamalarına ilişkin sayı henüz belli olmadı ancak atama branş dağılımının 2020 yılındakine benzer olacağı tahmin ediliyor. 2020 yılında Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 344 kişilik kontenjan açıldığı görülüyor.

Türk Dili ve Edebiyatı atama sayısı

Türk dili ve edebiyatı öğretmeni atama sayısı henüz netlik kazanmadı. Yakın zamanda tüm branşlarda atama kontenjanlarının açıklanması bekleniyor. 

2021 Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak?

Bakan Selçuk 2021 Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak? sorusuna şöyle yanıt verdi “Dün bir toplantı yaptık, hemen önümüzdeki aylarda kısa bir zamanda bu takvim nasıl olacak ve nasıl işleyecek Personel Genel Müdürlüğümüz taslaklar halinde bize getirdi. Elimizde 2 taslak var, bunlardan hangisini ne şekilde değerlendirelim, Ankara’ya döndüğümde tekrar ekiple bunu konuşup atama takvimini ilan edeceğiz.”

20 bin öğretmen atama kontenjan sayısı belli oldu mu?

20 bin öğretmen atama kontenjan sayısına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Atama takvimi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kısa zamanda açıklanması bekleniyor.

Kaynak: TimeTurk. com (26 Şubat 2021)


Yorum yapın