Metaverse’te NFT olarak hayat bulan ilk şiir kitabı: “Dalgalar Nasıl Oluşur” | Ömer Ünal

Mayıs 6, 2022

Metaverse’te NFT olarak hayat bulan ilk şiir kitabı: “Dalgalar Nasıl Oluşur” | Ömer Ünal

“Başka bir arzunun gözetimi altındayken enkaz toplarız, 

bunları toplarken enkaz gibi davranmalıyız.”

Nihat Özdal

“Dalgalar Nasıl Oluşur”, Kült Neşriyat’tan koleksiyon kitap olarak yayımlandı. Çalışma bildiğimiz dünyanın çok ötesinde bir yerde Metaverse’te NFT olarak hayat bulan ilk şiir kitabı.

Şair, su altı dalgıcı, küratör gibi birçok kimliği ruhunda buluşturan Nihat Özdal’ın “Dalgalar Nasıl Oluşur” adlı kitabı bildiğimiz kitaplardan oldukça farklı. 

Çalışma sınırlı ve sayılı bir şekilde basılmış. NFT üzerinden satın alınan çalışmada yer alan tümceler, içerdiği edebî lezzetiyle okurunun dimağına şiirsel bir esenlik verirken NFT aracılığıyla da sizlere görsel bir şölenin kapılarını aralıyor. 

“Dalgalar Nasıl Oluşur” kitabında yer alan cümleler, yapay zeka eşliğinde renklerle çizimlerle farklı bir sanat eserine evrilerek karşımıza tablolar hâlinde çıkıyor. 

Söz konusu dijital eserlerin bir kısmını Özdal tasarlamış bir kısmı ise Ecem Dilan Köse’nin kullandığı yapay zeka sayesinde görsel olarak yorumlanmış. 

Ecem Dilan Köse

Nihat Özdal, “Dalgalar Nasıl Oluşur”da sanatseverlere şiirden, sözden, tümceden hareketle bambaşka bir evrene geçiş imkânı sunarken yeni nesil teknolojinin olanaklarıyla edebiyatın dehlizlerinde yatan hazineleri görsel olarak da duyumsama fırsatı veriyor.

edebiyathaber.net (6 Mayıs 2022)

Yorum yapın