Mesleğimiz Yayıncılık Projesi başladı

Mart 22, 2016

Mesleğimiz Yayıncılık Projesi başladı

meslegimiz-yayincilikTürkiye Yayıncılar Birliği, yayıncılığın mesleki standartları ve yeterliliklerini paydaşlarla birlikte belirleyecek. Birliğin hazırladığı “Mesleğimiz Yayıncılık Projesi” Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın Dördüncü Dönemindeki İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Projeleri arasında yer almaya hak kazandı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Türkiye’de yayıncılık alanında mesleki standartlar ve yeterliliklerin Avrupa Birliği’ne uyumlu bir biçimde ve sektörün paydaşlarının katılımıyla hazırlanmasını amaçlayan proje 15 ay sürecek, Mayıs 2017’de sona erecek.

Başlangıç Toplantısı 26 Şubat 2016 Cuma günü saat 10.00’da Türkiye Yayıncılar Birliği ofisinde düzenlenen proje İngiliz Yayıncılar Birliği ortaklığı, Almanya eğitim kuruluşu mediacampus, Avrupa Yayıncılar Federasyonu ve Norveç Yayıncılar Birliği işbirliğiyle yürütülecek. Proje kapsamında Ankara’da Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkililerine, Brüksel’de Avrupa Birliği yetkililerine danışma ziyaretleri öngörüldü. Sektörün paydaşlarını buluşturacak bir çalışma toplantısıyla yayıncılıktaki meslekler birlikte ortaya çıkarılacak.

Konferansta oluşturulacak çalışma gruplarının sürdürecekleri toplantılar ve proje ekibinin İngiltere, Almanya ve İtalya’ya yapacakları çalışma ziyaretlerinden edinilen ek bilgi ve deneyimler birleştirilerek Türkiye’de yayıncılığın mesleki standartları ve yeterliliklerini içeren sonuç raporu projenin tüm süreçlerini takip eden sektörel uzman tarafından kaleme alınacak. Rapor Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak ve Türkiye’deki yayıncılar, yayıncılık kuruluşları ve ilgili resmi kurumların yanı sıra yurtdışındaki ulusal ve uluslararası ölçekli resmi ve sivil kurumlarla, meslek örgütleriyle paylaşılacak.

Proje süresince web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden tüm ilgililerle aktif bir iletişim sağlanarak projeden haberdar olmaları ve projeye katkıda bulunmaları hedefleniyor.

Ayrıntılı bilgi için:
www.meslegimizyayincilik.com
Facebook: /Meslegimiz-Yayıncılık
Twitter: @meslegimyayin

edebiyathaber.net (22 Mart 2016)

Yorum yapın