“Mesajınız” var!  | Burak Soyer

Ekim 2, 2023

“Mesajınız” var!  | Burak Soyer

İki araştırmacı, eğitmen ve yazar Erhan Kolbaşı’yla Dilek Karakuş’un yazdığı “Mesaj – Novus II”, dünya dışı varlıklarla temasa geçmiş kişilerle yapılan seanslar sırasında ortaya çıkan bambaşka bir konuyla ilgili değerlendirme ve saptamalardan oluşan ilgi çekici bir araştırma kitabı.

1966 yılında İzmir’de doğan Erhan Kolbaşı, 25 yıl boyunca Dışişleri Bakanlığı’nda İdari Ateşe, Yardımcı Konsolos ve Konsolos olarak çalışmış. 2016 yılında Dışişleri görevini noktalayan Kolbaşı, Washington, D.C. ve New York’ta görev yaptığı 8 yıl içinde dünya dışı varlıklarla ilgili yeni bir sosyal bilim olarak ortaya çıkan “exopolitika” alanında faaliyet gösteren Exopolitics Institute bünyesindeki çalışmalara ve eğitimlere katılmış. “UFO Fenomeni ve Dünya Dışı Uygarlıklar” konusu hakkında birçok makaleye imza atan Erhan Kolbaşı, ABD’de ve Türkiye’de yaşanmış çok sayıda alıkonma ve bireysel temas vakası üzerinde çalışarak, konunun metapsişik ve ruhsal boyutlarıyla ilgilenmiş. 1977 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Dilek Karakuş ise 2002 yılında Waltham Forrest College’da Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olmuş. Daha sonra East London Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde eğitimine devam etmiş. Çocukluğundan beri yaşadığı paranormal olayların bir tesadüf olmadığını ilginç bir deneyimle tecrübe eden Karakuş, yaşadıklarını bilimsel bir zemin üzerinde detaylandırmak için okul hayatına geri dönmüş ve aynı zamanda Kozmik Enerjiler ve Quantum Üniversitesi Bütünsel Sağlık Bilimleri bölümlerinde eğitim almış. Sonrasında da Psikoterapi Yüksek Lisansı’nı tamamlamış. İki araştırmacının yazdığı, Destek Yayınları Araştırma dizisinden çıkan “Mesaj – Novus II” kitabı, dünya dışı varlıklarla temas halinde olan kişilerle yapılan seanslardan ve bunların analizlerinden oluşuyor.

Erhan Kolbaşı ve Dilek Karakuş’un seansına katılan kişiler, bir şekilde rüya ve hissiyatla iki araştırmacıya ulaşmış. Bir seri kitabı yazma niyetinde olmayan Kolbaşı ve Karakuş’a ulaşan temasçıların varlığı onları şaşırtmış zira daha önce deneyimlerine güvendikleri kişileri kendilerine gelmezken, kapılarını çalan yeni insanların varlığı, onlar için garip bir durum teşkil etmeye başlamış. Bilmedikleri bir hedefe doğru hızla sürüklendiklerinin farkına varan ikili, temasçıları kendileri davet etmesine rağmen olan bitenlerin kontrolleri dışında gerçekleştiğinin farkına varmış. Seanslar başladığında, bireyler daha önce yaşadıkları dünya dışı deneyimleri paylaşırken “sanki” görünmeyen bir güç onları temas vakalarından sıyırarak Türkiye’nin geleceğine yönlendirip Anadolu’nun tam ortasında bırakmaya başlamış. Erhan Kolbaşı ve Dilek Karakuş, temasçılarla olan seanslarına tekrar döndüğünde ise her şey yeniden karanlığa bürünüyormuş.

Üst boyut olarak adlandırılan yerlerin ve uzak güneş sistemlerinin dünyadaki temsilcileri, yani temasçılarla seansa devam etmeye tekrar karar verildiğinde mevzu dönüp dolaşıp Mustafa Kemal Atatürk’e ve yakın gelecekte ortaya çıkacak, toplumu birleştirip ayağa kaldıracak yeni lidere geliyormuş. Seanslarda, temasçıların dünya dışı deneyimleriyle ilgili yeni tecrübeler belirmeye devam etse de, konunun ana ekseninde değişiklik olmamaya başlamış. Süreç böyle ilerlemeye devam edince de Kolbaşı ve Karakuş, temasçıların farkında olmadan kendilerine bir şey anlatmaya çalıştıklarının farkına varmış. Bu bir “mesaj”mış ve kitlelere iletilmesi gerekiyormuş! Kitap da bu şekilde ortaya çıkmış…

Erhan Kolbaşı ve Dilek Karakuş, “Mesaj – Novus II”nın bir temenni, tahmin, öngörü, sezgi kitabı olmadığını belirtiyorlar. Onlara göre kitap, bir “mesaj”, bir bilgi aktarımı ve bir “haber” kitabı. Yaptıkları işi gayet ciddiye alarak laf kalabalığına ve gereksiz ifadelere yer olmadığını belirten Kolbaşı ve Karakuş, yolun ve hedefin belli olduğunu, kitabın da bunun bir kanıtı olduğunu söylüyor. “Mesaj – Novus II”, konuyla ilgili olanlar kadar olmayanların da ilgisini çekebilecek nitelikte bir araştırma kitabı.

edebiyathaber.net (2 Ekim 2023)

Yorum yapın