“Mayısın Üçüncü Haftası” okurlarını Bozcaada’da, esrarengiz bir maceraya davet ediyor

Mart 8, 2023

“Mayısın Üçüncü Haftası” okurlarını Bozcaada’da, esrarengiz bir maceraya davet ediyor

Melis Sena Yılmaz’ın “Mayısın Üçüncü Haftası” adlı romanı Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

İlk romanı Aşağİstanbul’la çok sevilen Melis Sena Yılmaz, yeni kitabında yine soluksuz bir macera sunuyor. Gizemli bir tekerlemenin yol açtığı tuhaflıkların izini süren iki çocuk, kendilerini tekinsiz bir kaçışta buluverir. İçimizdeki iyiyle kötünün ezeli çatışmasını mizahi üslubuyla yorumlayan yazar, bazen bir canavara dönüşmemek için gösterilen çabayı ve arkadaşlığın gücünü neşeli bir dille anlatıyor. Bir sahafın raflarından kültür tarihimizin derinliklerine uzanan macera, felsefi göndermeleriyle etkileyici bir okuma olanağı sunuyor.

Antalya tatili planı suya düşen Cenk, yıllardır görmediği büyük halasının Bozcaada’daki oteline gönderilir. Otelin sürprizli odalarını, ürpertici Bahçıvan Hüsnü’yü, güleç Aşçı Birol’u ve tuhaf Necla Hala’yı ilginç bulur. Ancak, daha ilk gün temizlik yapması istenince bozulur. Aklı fikri yüzmektedir. Hem de, adadaki gizemli tekerlemeye rağmen. Sahilde neye uğradığını şaşıran Cenk, yeni arkadaşı Büşra’nın da yardımıyla esrarengiz bodrumun, tepetaklak adamın ve batçık kuşlarının sırrını çözmeye çalışır…

Melis Sena Yılmaz: 1997’de Bursa’da doğdu. İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimi aldı. Çocuk oyununda senaristlik yaptı, çeşitli platformlarda öyküleri yayımlandı. Öğrencilik yıllarında çalıştığı Karaköy ve Şişhane semtlerinden etkilendi. Beyoğlu’nun sokaklarında yürürken aklına düşen, gerçeküstü bir dünyayı anlattığı ilk çocuk romanı Aşağİstanbul’u (2022) Bozcaada’daki gizemli bir macera izledi: Mayısın Üçüncü Haftası (2023). İstanbul’da yaşayan Melis Sena Yılmaz, gündüzleri sosyal bilimlerle, geceleri ise edebiyatla insanları anlamaya çalışıyor.

edebiyathaber.net (8 Mart 2023)

Yorum yapın