Madeleine Thien’den ödüllü roman: “Bundan Sonra Her Şey Biziz”

Mayıs 11, 2017

Madeleine Thien’den ödüllü roman: “Bundan Sonra Her Şey Biziz”

Bundan Sonra Her Sey BizizMadeleine Thien’in Bundan Sonra Her Şey Biziz adlı romanı, Özlem Yüksel çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çin Kültür Devrimi’yle altüst olan yaşamların nesillere yayılan dokunaklı hikâyesi: Bundan Sonra Her Şey Biziz. Madeleine Thien’in kaleme aldığı roman; iyi niyetle başlayan ama bambaşka yerlere giden devrimi ve iki Çinli ailenin dört kuşak boyunca yaşadıklarını, Çin’in yakın tarihine ait detaylar eşliğinde anlatıyor.

2016 Man Booker ve Governor General Edebiyat ödüllerinin finalisti, 2016 Scotiabank Giller Ödülü’nü kazanan Bundan Sonra Her Şey Biziz, Kanada’da yaşayan on yaşındaki göçmen bir kız çocuğunun hayatının ekseninde, devrimin altüst ettiği hayatların hikâyesini anlatıyor. Mao Zedong’un Kültür Devrimi’ni yaşamış kuşaktan kahramanlar, bundan yıllar sonra Tiananmen Meydanı’nda hükümeti protesto eden ve bunun bedelini çok pahalıya ödeyen öğrenciler, yarım kalmış, belki de hiç kurulamamış hayaller, başlamadan biten, bitmek zorunda kalan aşklar… Hepsi ve herkes Madeleine Thien’in usta anlatımında hayat buluyor.

Sağlam kurgusuyla kuşaklar arasında gidip gelen olağanüstü bir destan kaleme alan Madeleine Thien, yarattığı karakterlerle de okuru uzun süre etkisinden kurtulamayacağı bir yolculuğa davet ediyor.

“Son derece cesurca ve derinlemesine yazılmış bu roman eleştirilere maruz kalan bir dönemin gerçek tarihine tanıklık ediyor.”

The Guardian

“Rengârenk karakterlerin ustaca bir anlatımla hayat bulduğu bir roman.”

National Post

MADELEINE THIEN HAKKINDA

Madeleine Thien, Simple Recipes isimli öykü kitabının, Certainty ve Dogs at Perimeter isimli romanların yazarıdır.  Kiriyama Ödülleri’nden Commonwealth Writers Ödülü’nün finalisti olan Simple Recipes, BC Book Ödülü’ne layık görüldü. Certainty, Amazon.ca’nın İlk Roman Ödülü’nü kazandı; 2014 yılında Berlin’de Uluslararası Edebiyat Ödülü’nün finalistleri arasında olan Dogs at Perimeter ise Frankfurt Kitap Fuarı’nın 2015 Edebiyat Ödülü’nü aldı. Yazarın romanları ve öyküleri yirmi beş dile çevrildi. Thien’in Bundan Sonra Her Şey Biziz adlı romanı 2016 Man Booker ve Governor General Edebiyat ödüllerinin finalisti oldu, 2016 Scotiabank Giller Ödülü’nü kazandı.

edebiyathaber.net (11 Mayıs 2017)

Yorum yapın