M. Banu Aksoy’dan çocuklara: “Burun Giysisi”

Ocak 12, 2017

M. Banu Aksoy’dan çocuklara: “Burun Giysisi”

burun_giysisi_kapak.inddM. Banu Aksoy’un çocuklara yazdığı, Mert Tugen’in resimlediği “Burun Giysisi” Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bu soğuk kış günlerinde, bir masallık zamanı çocuğunuzla paylaşacağınız, içinizi ısıtacak bir öykü… Çocuk kitapları, dergileri ve radyo programlarıyla tanınan M. Banu Aksoy’un Can Çocuk Yayınları’ndaki ilk kitabı Burun Giysisi, hem minikler hem de okumaya henüz başlayan genç okurlar için “Birlikte Okuyalım” dizisinden çıkıyor.

İnsan üşüdüğü zaman, ne kadar da tatsız bir hisse dönüşüyor şu soğuk! Neyse ki, çözümü basit: Giyinmek! Ama insanın içini giysiden de çok ısıtan bir şey var ki, onu en iyi anneler ve babalar bilir…

Kitapları yanı sıra Yıldıray Karakiya’yla birlikte yayına hazırladığı “Dünyalı” adlı dergisiyle, “Bir Dolap Kitap” adlı blogda çocuk kitapları üzerine yazdığı yazılarla ve Açık Radyo’daki aynı adlı programla tanıdığımız M. Banu Aksoy’un yeni öyküsü, ebeveynin çocukla kurduğu sevgi, şefkat, empati ve güven temelli iletişim üzerine.

Mert Tugen’in renkli ve özgün desenleriyle renklenen bu öykü, soğuk kış günlerinde okurların içini ısıtıyor!

**

“‘Baksana şu burnuma! Sanki kocaman bir pancar!

Ayağımda çorap, içimde rka, sırtımda palto var. Başıma şapka taktım, boynuma atkı doladım. Hem kulaklığım, hem eldivenlerim var.

Peki ya burnumun nesi var?’”

**

M. Banu Aksoy (yazar) MSGSÜ’de sanat tarihi eğitimi aldı. Uzun yıllar kültür, sanat ve çocuk programları için metin yazarlığı ve senaristlik yaptı. Eşi Yıldıray Karakiya’yla birlikte “Bir Dolap Kitap” adlı blogda (www.birdolapkitap.com) çocuk kitapları üzerine değerlendirme yazıları yazıyor, ve Açık Radyo’da aynı isimli programı yayına hazırlıyor. Çocuklar için kitaplar yazmayı sürdüren yazar aynı zamanda seramik eğitimi almış. Seramik ve origami çalışmalarını yakında “Cincüce Bobin Hizmetleri” adlı seramik ve kâğıt atölyesi (www.cincucebobinhizmetleri.com) çatısı altında birleştirmeyi planlıyor.

Mert Tugen (çizer) 2011 yılında başladığı Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film/Animasyon Bölümü’nde eğitimine devam eden sanatçı, yaklaşık üç yıldır serbest illüstratör olarak çalışıyor. Çocuk kitapları ağırlıklı olmak üzere, yayınevleri, reklam ajansları ve dergiler için illüstrasyonlar yapıyor. Çizer, Eskişehir’de illüstrasyon ve sokak sanatı alanlarında üretimine devam ediyor.

edebiyathaber.net (12 Ocak 2017)

Yorum yapın