Lüset Kohen Fins’in yeni romanı yayımlandı

Mayıs 18, 2018

Lüset Kohen Fins’in yeni romanı yayımlandı

Lüset Kohen Fins‘in yeni romanı “Dahil” Mona Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Şarlatan, Enginar Mevsimi gibi romanlarıyla büyük bir okur kitlesine oluşan ve On Derin Ayak İzi kitabıyla 2013’ün Şubat ayında “Uluslararası Harper Collins Authonomy” Altın Madalya ödülünü kazanan Lüset Kohen Fins, yeni romanı Dahil’i yayınlamanın heyecanını yaşıyor. Şarlatan’ın unutulmaz karakteri Timuçin Semih Smith’in çocukluğu ve gençliğine odaklanan Dahil, psikoloji ve gizli ilimlere ilgi duyanların bir solukta okuyacağı, cesur bir konuya sahip. “Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir” mottosundan yola çıkan roman; yaşamlarımızdaki anlık tanışmaların, kararların, büyük aşkların sadece bu hayatımıza değil, belki de başka zamanlara uzanmasını, hatta başka frekanslardaki hesaplaşmalarımızla olan bağını sorguluyor. Daha çocuk yaşından itibaren derin konulara ilgi duyan, farklı yetenekleri olduğunu keşfeden Timuçin’in çocukken bir sihirbaz olma tutkusundan hipnoz ile tanışmasına dek yaşadıkları ise zaman, algı, ölüm-ötesi yaşam ve kavimler arasında adeta bir yolculuk deneyimi… Lüset Kohen Fins, romanında aktardığı farklı algılar için “İlim, bilim, metafizik ve felsefe gibi olguları sorgulamaktan korkmayanlar özünde zihinsel şifanın peşinden koşanlardır. Hipnoterapi, reenkarnasyon ve astrofizik ile ilgilenenler ise dünya yaşamının işleyiş mantığını merak edenlerdir. Bu gruplar birleşince ortaya muazzam bir düşünce havuzu çıkar. Önyargılar dizginlendiği sürece bu havuzda yüzen hiç kimse tehlikede değildir. Çünkü tarafsız bölgelerde boğulma riski yoktur!” diyor.

İnsanoğlu en büyük savaşı yaşamın değişmez kuralı olan belirsizliğe karşı açmıştır”

Timuçin Semih Smith, 1974 yılında Avustralya’nın Perth kentinde dünyaya geldi. Çocukken en büyük hayali sihirbaz olmaktı. Gizemli bir kız olan Alisha ile tanışması onu insan beyninin sırlarını keşfetmeye daha da yakınlaştırdı ve Smith’in yaşamında yeni bir sayfa açıldı: Rüyalarında 2700 ve 8 rakamları her seferinde farklı biçimlerde karşısına çıkıyordu! Bu sayılar kimine göre uykuda eğitilmenin kanıtı, kimine göre ise gelecekten gelen küçük mesajlardı. Belki de sadece bir tesadüf!

Dahil, 1999 yılında Timuçin Semih Smith’in yaşadığı ve somut verilerle açıklanamayacak kadar tuhaf ama gerçek bir olayın izini süren, soluk soluğa okunan bir roman.

2012’de de neler olacaksa olsun… Mutlak olanın eli kulağındaysa da hepimize şimdiden geçmiş olsun. Eğer bir göktaşı burayı patlatırsa bu kadar ruh nerede bedenlenecek, bir tek bunu merak ediyorum. Yoksa “dünya yaşamı formatı” başka boyutlarda da mı mevcut? Ya bu gezegene hiç aklımıza bile gelmeyecek olan bir sebep yüzünden gönderiliyorsak? Ya bambaşka bir amaç uğruna burada eğitiliyorsak? Ya ilahi plan dediğimiz olgu hayal edebildiğimizden çok daha büyük bir amaca hizmet için kurulmuşsa? Yok, bunların cevabını asla öğrenemeyeceğiz. Tahmin ederek bir neticeye varmanın sonu yok, neyin ne olduğunu bir tek Allah biliyor. Benim ise tek bildiğim, birazdan bunları düşünerek uyuyakalacağım. 

LÜSET KOHEN FİNS

Lüset Kohen Fins, 1970 İstanbul doğumludur. 1997-2009 yılları arasında City Plus İstanbul dergisini yayınladı. New York’ta NYC Food & Mood adlı yüksek tirajlı bir kültür-sanat dergisini hayata geçirdikten sonra Türkiye’nin yurtdışı tanıtımlarında aktif görev aldı. On Derin Ayak İzi adlı ilk romanını İngilizce olarak yazıp, Türkçeye çevirerek Türk okuyucularla buluşturan Lüset Kohen Fins, bu kitabıyla 2013’te “Uluslararası Harper Collins Authonomy” Altın Madalya ödülünü kazandı. “Metanoia” adını verdiği hayal gücü egzersizleri ve zihin yogası teknikleriyle sadece Türkiye’de değil, dünyada bir ilke imza atan Fins, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin desteğiyle kurulan “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali” danışma kurulu üyesidir. Çağdaş Türk edebiyatına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla 2014’te Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ni kurmuştur.

edebiyathaber.net (18 Mayıs 2018)

Yorum yapın