Livaneli’den yeni kitap müjdesi

Temmuz 27, 2018

Livaneli’den yeni kitap müjdesi

 

 Hepsiburada Yazar Söyleşilerinin bu haftaki konuğu Zülfü Livaneli oldu. Merak edilen tüm soruları cevaplayan Livaneli, yeni kitabının ismini ilk kez Hepsiburada canlı yayınında açıkladı.

Zülfü Livaneli, Doğan Kitap tarafından yayımlanan son kitabı Gölgeler ile Hepsiburada Yazar Söyleşileri’ne konuk oldu. Konstantiniyye Oteli kitabında geçen bir bölüm olan “Edebi ve Ebedi Gölgeler”den ilham alarak yazdığı yeni romanı “Gölgeler”i bir saygı duruşu olarak nitelendiren yazar, okuyucularından gelen olumlu tepkilerden çok mutlu olduğunu dile getirdi.

“Yeni kitabının ismini ilk kez Hepsiburada’da açıkladı”

Dünyaya sürekli roman gözüyle bakıyorum diyen Livaneli, aklında sürekli hikâyeler döndüğünü dile getirdi. Livaneli aynı zamanda, Kaplanın Sırtında ismini verdiği yeni romanı üzerinde çalıştığının müjdesini de ilk kez açıklamış oldu.

“Dilin sınırlarını genişletmek için hepimiz çaba harcamalıyız”

Canlı yayında izleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Livaneli, Türkçe’nin çok zengin bir dil olduğundan bahsetti. Günümüzde kullanılan kelime sayısının azalmasıyla dilin kısırlaşmaya gittiğinden söz eden ünlü yazar, bu durumun edebiyat ile aşılabileceğinin altını çizdi. Dilin sınırlarını genişletmek için toplumun her ferdinin çaba içinde olması gerektiğini de vurguladı.

edebiyathaber.net (27 Temmuz 2018)

Yorum yapın