CSO ADA Ankara’da bu hafta

Kasım 13, 2022

CSO ADA Ankara’da bu hafta

CSO ADA Ankara 14 ve 20 Kasım program haftası belli oldu.

CYRILLE AIMEE

14 KASIM  ANA SALON  20.00

CSO ADA ANKARA Caz Serisi, dünyaca ünlü Fransız vokalist Cyrille Aimee’i sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçının Fransa’nın ara sokaklarından, Broadway’in göz kamaştıran sahnelerine kadar uzanan caz hikâyesi, “Montreux Caz Festivali Vokal Yarışması” ve “Sarah Vaughn Uluslararası Caz Vokal Yarışması”nda layık görüldüğü ödüller barındırıyor. Ardından New York’ta Bernadette Peters ile beraber Stephen Sondheim şarkılarını seslendiriyor. Bu süreçte her biri diğerinden başarılı, eleştirmenler ile dinleyicilerin gönlünü fetheden 11 albümü sığdıran ünlü sanatçı Aimee, başarılarla dolu kariyerini ve müziği, “Benim için bir kariyerden ziyade, bir insani tecrübe” diyerek, sade ve mütevazı bir şekilde betimliyor. Grammy adayı Aimée, dinleyicinin ruhuna bu kez CSO ADA ANKARA’da dokunmak için hazırlanıyor. 

11. ULUSLARARASI KLARNET FESTİVALİ – NİYAZ FEAT AZAM ALİ
15 KASIM – ANA SALON – 20.00


İran asıllı sanatçı Hindistan’da büyümüştür ve ilerleyen yaşlarında Amerika’ya göç etmiştir. Büyüleyici yorumuyla müziğe olağanüstü bir derinlik katarken insan sesini içten gelen bir yansıma ve tanrının sunduğu bir lütuf olarak görmektedir. Sesini bir enstrüman gibi kullanabilme yeteneğine sahip olan sanatçı 11. Uluslararası Klarnet Festivali’nde müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

11. ULUSLARARASI KLARNET FESTİVALİ – KEREM GÖRSEV TRIO FEAT ELİF ÇAĞLAR
16 KASIM – ANA SALON – 20.00


Türkiye’de caz müzik denildiğinde akla gelen isimlerden başarılı piyanist ve besteci Kerem Görsev ile yine ülkemizin en iyi caz vokalistlerinden Elif Çağlar’ın birlikte oluşturduğu Kerem Görsev Trio feat. Elif Çağlar bu kez 11. Uluslararası Klarnet Festivali’nde  aynı sahnede sanatseverler ile buluşuyor.

11. ULUSLARARASI KLARNET FESTİVALİ – VASSİLİS SALEAS & SERKAN ÇAĞRI
17 KASIM – ANA SALON – 20.00


Ülkemizin önde gelen klarnet virtüözlerinden Serkan Çağrı ile Yunanistan’ ın dünyaca ünlü klarnet

sanatçısı Vassilis Saleas yıllar sonra 11. Uluslararası Klarnet Festivali sahnesinde buluşuyor. Klarnetin sihirbazı olarak adlandırılan sanatçı Vassilis Saleas, weeping eyes ve prelude gibi eserler ile adını efsaneler arasına adını yazdırmıştır.   Serkan Çağrı ise Sting,Giora Feidman,   Goran Bregovic ve Joan Baez gibi ünlü isimler ile  aynı sahneyi paylaşmıştır ve ülkemizin dünyadaki en önemli temsilcilerinden biridir. Bu unutulmaz konser 11. Uluslararası Klarnet Festivali’nde müzikseverler ile buluşuyor.

BİZİM YIRLAR – TÜRK DÜNYASI MÜZİK VE HALK DANSLARI TOPLULUĞU 

17 KASIM  MAVİ SALON  20.00

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu, 17 Kasım akşamı Mavi Salon’da CSO ADA ANKARA seyircisiyle buluşuyor. Türk dünyası coğrafyasının en seçkin müzik eserleri, şef Cem Gürdal yönetiminde, solist Feryal Başel Tüzün’ün yorumlarıyla sunulacak. 

SAZIMIN YILDIZLARI – ANKARA DEVLET TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU

17 KASIM – TARİHİ SALON – 20.00

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun proje etkinlikleri çerçevesinde yer alan konserde, şef Necmi Kıran yönetiminde, konuk bağlama virtüözleri Ahmet KOÇ ve Çetin AKDENİZ, sıra dışı icraları ile 17 Kasım akşamı Tarihi Salon’da unutulmaz bir gösteri sergileyecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI & LEIF SEGERSTAM & SOYOUNG YOON 

18 KASIM – ANA SALON – 20.00

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 18 Kasım 2022’de aynı zamanda besteci, keman, viyola ve piyano sanatçısı olan efsane şef Leif Segerstam yönetiminde ilk kez dinleyicisiyle buluşacak.78 yaşında canlı kişiliği ve yüksek enerjisiyle tanınan Finlandiyalı şefin yönetimindeki Orkestra, konserin ilk bölümünde CSO dinleyicisinin önceki sezonlarda da keyifle dinlediği uluslararası olağanüstü bir kariyere sahip Güney Koreli keman sanatçısı Soyoung Yoon’a Peter İlyiç Çaykovski’nin Re Majör tonundaki Keman Konçertosu’nda eşlik edecek. Konserin ikinci bölümü, Fransız besteci Hector Berlioz’un en bilinen eseri Fantastik Senfonisi ile devam edecek.

NİL KOCAMANGİL – SOLO VİYOLONSEL RESİTALİ 

19 KASIM  TARİHİ SALON  12.30

Ünlü viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil, 19 Kasım Cumartesi günü saat 12.30’da CSO ADA ANKARA Tarihi Salon’da sahnede olacak. Sanatçı, Johann Sebastian Bach’ın 3 ve 4 numaralı viyolonsel süitlerini anlatımlı bir şekilde müzikseverler için seslendirecek.

CEREN TEMEL BAND “THE REWIND” 

20 KASIM  MAVİ SALON  20.00

Zengin ve seçkin bir repertuvarla Ceren Temel Band, 20 Kasım’da CSO Ada Ankara Caz Serisi kapsamında Ankara’da caz rüzgârları estirecek. Ceren Temel Band, Mart 2022’de yayınlanan The Rewind albümünde yer alan parçaların yanı sıra kendilerine has bir üslupla yorumladıkları caz standartlarından ve loop projesinden oluşan bir repertuvarı müzikseverlerle buluşturacak. Ceren Temel’e konserde Şenova Ülker (trompet), Toprak Barut (tenor saksafon), Yunus Muti (gitar), Gökhan Över (kontrabas) ve Serkan Alagök (davul) eşlik edecek. 

edebiyathaber.net (11 Kasım 2022)

Yorum yapın