“Leyla ile Mecnun” ekranlara geri dönüyor

Mart 25, 2021

“Leyla ile Mecnun” ekranlara geri dönüyor

Sevilen dizi “Leyla ile Mecnun” ekranlara geri dönüyor. Acun Ilıcalı’nın haklarını satın aldığı dizi, Onur Ünlü’nün yönetmenliğinde yeni bölümleriyle Exxen’de devam edecek.

Yönetmenliğini Onur Ünlü’nün üstlendiği, senaryosunu Burak Aksak’ın kaleme aldığı absürt komedi türündeki dizide Mecnun karakterini Ali Atay, Leyla karakterini ise Ezgi Asaroğlu canlandırdı.

Ahmet Mümtaz Taylan, Serkan Keskin, Cengiz Bozkurt, Osman Sonant, Melis Birkan, Müge Boz, Zeynep Çamcı, Ege Tanman ve Köksal Engür’ün de rol aldığı, Eflatun Film’in yapımcılığında çekilen dizi, TRT 1’de üç sezon yayımlanmış, ancak final yapamadan yayından kaldırılmıştı. Senarist Burak Aksak ise aynı oyuncu kadrosuyla Star TV’de yayımlanan “Ben de Özledim” dizisinde, “Leyla ile Mecnun”un olası finalini izleyicilerle paylaşmıştı.

Dizi, adlarını, efsane âşıklar Leyla ve Mecnun’dan alan iki bebeğin 25 yıl sonraki yaşamında geçiyor. 104 bölümlük dizide, ilk başlarda istemese de daha sonra Leyla’ya âşık olan ve onu etkilemek için her yola başvuran Mecnun’un hikâyesi, geceleri rüyalarına giren aksakallı dedeyle birlikte alt üst oluyor.

Çekimleri yaz aylarında başlayacak

TV100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Acun Ilıcalı “Sihirli Annem”in ardından sahibi olduğu Exxen platformu için “Leyla ile Mecnun” dizisini yeniden çektirecek.

Dizinin haklarını da satın aldığı belirtilen Ilıcalı’nın geçen aylarda 10’uncu yaşını kutlayan “Leyla ile Mecnun” dizisini yönetmen Onur Ünlü çekecek.

Dizinin eski ekibiyle görüşmeler başladı. Çekimleri ise yaz aylarında başlaması planlanıyor.

Kaynak: KitapEki (25 Mart 2021)

Yorum yapın