Lester ile Bob’un maceraları çocukları bekliyor

Haziran 12, 2017

Lester ile Bob’un maceraları çocukları bekliyor

Lester ile Bob'un Yeni MaceralariOle Könnecke’nin yazdığı ve çizdiği Lester ile Bob dizisinin iki kitabı; Lester ile Bob’un Macerası ve Lester ile Bob’un Yeni Macerası hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Farklı karakterlere sahip çok yakın iki arkadaş: Ördek Lester ile ayı Bob! İkilinin imkânsız gibi görünse de her şeye rağmen devam eden arkadaşlığını anlatan dizinin iki kitabı; Lester ile Bob’un Macerası ve Lester ile Bob’un Yeni Macerası raflarda.

Herkesin sevdiği ördek Lester durmaksızın konuşur, ayı Bob’un ağzındansa gerekenden bir fazla sözcük çıkmaz; güvenilir ve sakindir. Bob güzel pastalar yapar, Lester bir yolunu bulup pastayı kendine ikram ettirir. Biri kurnaz, diğeri saf bu iki arkadaşın dışarıdan bakıldığında imkânsız görünen arkadaşlığı ise her koşulda ayakta kalır.

Lester ile Bob’un Macerası’nda 6 kısa öykü yer alırken, Lester ile Bob’un Yeni Macerası ise 7 kısa öyküden oluşuyor.

OLE KÖNNECKE HAKKINDA

1961’de Göttingen’de doğdu. Çocukluğunu İsveç’te geçirdi. Alman dili ve edebiyatı okurken çizim yapmaya başladı. İlk kitabı Lola ve Korsanlar 1990’da yayınladı. Kısa Pantolonlular Grubu adlı kitaba çizdiği resimler 2005 yılında Gençlik Edebiyatı ödülü aldı. Könnecke halen ailesiyle birlikte Hamburg’ta yaşıyor.

edebiyathaber.net (12 Haziran 2017)

Yorum yapın