“Latin Amerika Sineması” yayımlandı

Ekim 5, 2016

“Latin Amerika Sineması” yayımlandı

latinKemal Sivaslıoğlu’nun “Latin Amerika Sineması” adlı kitabı Seyyah Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünya Sineması Kitaplığı serisinin 4. kitabı olan Latin Amerika Sineması yayımlandı. Seriden daha önce Uzakdoğu Sineması, Rus Sineması ve Dünya Yönetmenlerinden Sinema Dersleri isimli kitaplar yayımlanmıştı.

Çilek ve Çikolata, Motosiklet Günlükleri, Paramparça Aşklar ve Köpekler, Tanrıkent, Olimpo Garajı, Machuca, Özel Tim, Resmi Tarih, Merkez İstasyonu ve diğerleri…  Latin sineması; dili, görüntüleri, karakter örgüsü, müzikleri ve toplumsal duyarlılığı ile dünya sinemasında önemli bir yer edindi. Uluslararası festivallerde sıkça  boy göstererek, gişede büyük hâsılatlar yaparak kendini kanıtlamış bir sinema. Kemal Sivaslıoğlu’nun Küba’ya gidip izlenimlerde de bulunarak kaleme aldığı çalışma, Latin Amerika sineması üzerine Türkçede yazılmış en kapsamlı kitap.

Arjantin, Brezilya, Küba, Meksika, Şili, Bolivya ve Kolombiya’daki sinema hareketleri, yönetmenlerin hayatları, film kritikleri ve Latin Amerika’daki film festivalleri hakkında güncel bilgilerin yer aldığı bu çalışma, Latin Amerika sinemasını yakından tanımak isteyenlere ayrıntılı bir kılavuz görevi görecek.

edebiyathaber.net (5 Ekim 2016)

Yorum yapın