Lacan Seminerleri başlıyor

Aralık 21, 2017

Lacan Seminerleri başlıyor

20’nci yüzyılın büyük bölümünde, Paris’te yaşayan, psikanaliz tarihinin önemli isimlerinden Jacques Lacan’ın kuramları seminerlerle ele alınıyor. Program 23 Aralık’ta başlıyor.

Lacan, dersleri ve yazıları aracılığıyla, Freud’a ait bir keşif olan bilinçdışı kavramının öneminine dair yaptığı araştırmalarla öne çıktı. Bu kavramın birçok farklı disiplinle olan bağlarını kapsamlı olarak ele aldı. Geçtiğimiz 50 yılı aşkın süredir, Lacancı düşünceler, özellikle kıta Avrupalı ​​felsefi çevrelerde çeşitli psikoanalitik kabullerin merkezinde yer aldı. Bu önemli ismi ve başlıca teorilerini tanımanızı sağlayacak bir etkinlik Düşünbil Akademi’nin Lacan Seminerleri.

Beyoğlu’ndaki DAM’da, 23 Aralık’ta başlayacak iki günlük programın başlıkları arasında ‘Fallus ve Fallik Nesne’, ‘Narsizm, Gerçek, Simgesel ve İmgesel’, ‘Babanın-Adı ve Bilinçdışı’, ‘Dil ve Özne’ bulunuyor. Ücretli olan etkinliğin geliri, Düşünbil ve Libido dergilerine bağış olarak aktarılacak. Ankara merkezli olan Düşünbil’in İstanbul’daki bu seminerine dair detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Gazete Duvar (21 Aralık 2017)

Yorum yapın