Kütüphaneci, yazar ve araştırmacı Aydın İleri yaşamını yitirdi

Ocak 22, 2022

Kütüphaneci, yazar ve araştırmacı Aydın İleri yaşamını yitirdi

Türk Kütüphaneciler Derneği eski Genel Başkan Yardımcısı ve araştırmacı-yazar Aydın İleri, koronavirüs nedeniyle 44 yaşında yaşamını yitirdi.

Aynı zamanda SOL Parti İstanbul İl Örgütü Üyesi olan İleri’nin hayatını kaybettiği haberini SOL Parti PM Üyesi Alper Taş sosyal medya hesabından duyurdu.

Aydın İleri kimdir?

1977 yılında Kadıköy ’de doğdu.1998 -2002 yılları arasında İ.Ü Edebiyat Fakültesinde Kütüphanecilik Anabilim dalında lisans eğitimini, 2011 yılında M.Ü Data ve Evrak Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamladı.

Aydın İleri ’nin 2006 yılında yayınlanmış “Eşekle Gelen Aydınlık” isimli bir araştırma tahlil kitabı, (Anfora Yayın) 2010 yılında yayınlanan “Olimpos Öyküleri” isimli ortak hikaye kitabında bir öyküsü, (Yitik Ülke Yayınları) “80 ’lerde Çocuk Edinmek” ve “90 ’lar Çocuk Mu Genç mi?” isimli kitap çalışmalarında bir test-anısı, (Yitik Ülke Yayınları) bulunmaktadır.

İstanbul ’da yaşayan Açık Fikirli İleri halen STK ’larda gönüllü çalışmalarını sürdürmekte Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) Genel Başkan Yardımcısı Mektep Kütüphanecileri Derneği (OKD) Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumluluk Sahibi Idare Heyeti Üyesidir. Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği ve Çocuk Müzeleri Derneği üyesidir.

Kütüphaneci Filiz Yüksel İleri ile evli, Umut Uzlaşma İleri’nin babasıdır.

edebiyathaber.net (22 Ocak 2022)

Yorum yapın