Kütüphane Haftası (31 Mart–6 Nisan) kutlanıyor!

Mart 31, 2014

Kütüphane Haftası (31 Mart–6 Nisan) kutlanıyor!

Afis_Hafta_genel31 Mart – 6 Nisan 2014 tarihleri arasında 50.kez kutlanacak Kütüphane Haftası, İstanbulluları kütüphaneler ve okuma alışkanlığı konusunda daha aktif tutum almaya çağıran etkinliklerle kutlanacak. “Hayat Boyu Kütüphaneler…” sloganı ile şekillenen programla, İstanbul halkı kütüphanelerde buluşmaya çağrılıyor. 

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi tarafından organize edilen hafta etkinlikleri;  İstanbul Valiliği başta olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve İstanbul’daki bir çok kütüphane/ bilgi  merkezi ve çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliği ve desteği ile gerçekleştiriliyor. 

 “Hayat Boyu Kütüphaneler” olarak belirlenen hafta sloganı ile, aslında tüm İstanbul halkı için kentin kütüphanelerini keşfetmeleri için içten bir çağrı anlamı taşıyor. Kutlama programı kapsamında; İstanbul’daki kütüphaneci ve bilgi profesyonellerinin yanı sıra, çocuk ve gençlerden yaşlılara kadar uzanan ve kentin tümüne yayılan söyleşiler ve konferansların yanı sıra sergiler, atölyeler ve konserler gibi kültür sanat organizasyonları da gerçekleştirilecek. Bu yıl 50.kez kitaplar ve kütüphaneler için buluşacak kent halkı ve kütüphaneciler, böylelikle yarım asırlık bir geleneğin kazanımlarını hep birlikte paylaşmış olacaklar. 

Açılış töreni 1 Nisan 2014 Salı günü Saat:10.00’da, Beyazıt’ta bulunan İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Açılış programında sahiplerini bulacak  “Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi Kütüphane Haftası 2014 Ödülleri” ise; her yaştan başarılı okurlar ve uygulamalar ile ilgili kişi ve kurumları teşvik etmesi açısından önemli bir katkı olarak değerlendiriyor. Kütüphane Haftası ödülleri; ”Yılın Kütüphane Dostu”, “Yılın Halk Kütüphaneleri Okurları”, ve  “Yılın Kütüphane Gönüllüleri”  kategorilerinden oluşuyor. Açılış töreni, İBB Zihinsel Engelliler Gösteri Sanat Topluluğu’nun konseri ile son bulacak. 

2011 yılından bu yana her yıl yürütülen ve kentin bir çok semtinde halkın kütüphanelere erişimine yönelik etkili bir kampanya olarak algılanan  “Geceleyin Kütüphane” etkinliği ise, kutlamaların en renkli etkinliklerinden biri olarak dikkat çekiyor.  Geceleyin Kütüphane etkinliğinde;  hafta boyunca  İstanbul’un çeşitli semtlerindeki elli dört kütüphane,  akşam saat 22.00’ye kadar kadar açık tutularak halka yönelik etkinlikler düzenlenmesi ve İstanbul halkının kütüphaneleri keşfetmeleri için önemli bir fırsat oluşturması amaçlanıyor.  Etkinlikler kapsamında açık tutulacak kütüphanelerde, halkın kütüphanelerden akşam saatlerinde de yararlanması sağlanırken, yetişkin ve çocuklara yönelik konferanslar, atölye çalışmaları ve film gösterimleri gerçekleştirilmesi planlanıyor.  

Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından bu yıl ilk kez organize edilen “Kütüphane Ziyaretleri Programı” ise,  okullardaki öğrenciler ve öğretmenlerin kentin önemli kütüphanelerini ziyaret edip, keşfetmelerini sağlayacak. Program kapsamında pek çok çocuk ve genç,  projeye destek veren kütüphaneleri ziyaret ederek yeni deneyimler ve bakış açıları kazanmış olacak. 

Tüm İstanbul halkının davetli olduğu hafta etkinlikleri programına, 50.Kütüphane Haftası için özel olarak hazırlanan web sayfasından erişilebilir

Bilgi ve iletişim için : Mehmet Manyas (TKD İstanbul Şubesi Başkanı)  0530  640 47 71 

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi

Kadribey Sokak, Çamlıbel Apt., No: 11/1  Yusufpaşa, Fatih – İstanbul

Tel : (212) 243 7807

www.istanbulkutuphaneci.org

[email protected]

www.facebook.com/istanbulkutuphaneci

www.twitter.com/tkdistanbulsube

edebiyathaber.net (28 Mart 2014)

Yorum yapın