Kurmaca Akademi Bahar Dönemi 13 Şubat’ta başlıyor

Ocak 20, 2021

Kurmaca Akademi Bahar Dönemi 13 Şubat’ta başlıyor

Kurmaca Akademi Bahar Dönemi 13 Şubat – 29 Mayıs arasında devam edecek.

Etkinlik bülteninden

Kurmaca Akademi 12 yılı aşkın deneyimle birçok katılımcısının edebiyata dair serüvenini zenginleştirmeye devam ediyor. Birer “okurluk mesleği” olan yazarlık, editörlük, eleştirmenlik ve hatta çevirmenlik mesleklerine de göz atarak kurmacanın sırları ve sınırlarına doğru değerli eğitmenlerimizle yol alacağız!

Yazınsal her çabayı sonuçlandırmak için okuduklarımızdan besleniriz. Ayrıca, sadece yazılı olanı değil, eşyadan insanların yüzlerine, güzel filmlerden anılara değin her şeyi okuma eğilimindeyiz. Onların anlamlarını değiştirmeye, tamamını başka bir şeye benzetmeye ve yeniden adlandırmaya çok istekliyiz. Farkında olmadan çıkarız bu iki yolculuğa.

Öykü ve roman, insanın yeryüzündeki bitimsiz serüveni de diyebileceğimiz yaşamın dümdüz ve sıkıcı çizgisi içinden, farklı yöntem ve tekniklerle çekilip alınan, ona paralel, birer açık yapıt örneği olarak, anlam ve estetikle zenginleştirilen kurmaca metinlerdir. Bu metinleri ete kemiğe büründürürken gidilecek yol roman ve öyküye giden bitimsiz serüvenin temelini oluşturur. Kurmaca ile ilgili uğraşların başında yazarlık, editörlük, çevirmenlik ve eleştirmenlik gelir. Bu entelektüel eğilimleri tamamının okurluk mesleği ile yakından ilgisi vardır.  Daha da ilginç olanı, işe henüz girişmişken bile, kendi metninizin ilk okuru, ilk denetimcisi, bir bakıma ilk editörü olursunuz. Bu yüzden programımızın içeriğini bu yönde oluşturduk.

Kurmaca Akademi’de Neler Bulunacak?

– Modern Yapıtlar doğrultusunda metin çözümlemeleri

– Konuk eğitmenlerimiz aracılığıyla kurmacanın teknik, görgü, yordam ve bilinci

– Sınıf içi ve sınıf dışı farklı teknikler doğrultusunda uygulamalar

– Kurmaca metinler üzerine kuramsal ve teknik yapıtların değerlendirilmesi.

– Kendi metnimizin ilk editörü olarak müdahalemiz

Kurmaca Akademi Programı ve Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayınız.

edebiyathaber.net (20 Ocak 2021)

Yorum yapın