Kuğukulak’ın fısıltısına kulak ver…

Ocak 27, 2020

Kuğukulak’ın fısıltısına kulak ver…

Sıla Baki Alkan’ın yazdığı, Huban Korman’ın resimlediği “Kuğukulak”, 10 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“İnsanlar huzur nedir bilmez. Sıcacık güneşin, denizin kokusunu taşıyan rüzgârın, yemyeşil bir vadide durup derin ve uzun bir nefes alabilmenin tadını çıkaramazlar. Hep bir işleri vardır. Planları vardır. Aceleleri vardır. Çayırların, derelerin, denizin, ormanın sesini dinlemezler. Ve yeterince dinlemezsen, sonunda gerçekten duymamaya başlarsın. İnsanlara olan da buydu. Kulaklarındaki kuğular bu yüzden köreldi. Bu yüzden artık duyamıyorlar.”

Doğan Egmont’tan yayınlanan Sıla Baki Alkan imzalı Kuğukulak romanı doğaya ve doğa sevgisine dair benzersiz bir hikâye anlatıyor. Küçük bir maden kasabasında yaşayan Keriman’ın bu sıcacık öyküsünde dünyanın sadece insanlara ait olmadığını; bir tavşanın, bir karıncanın, bir keşiş yengecinin, bir çıyanın, bir gelinciğin, bir söğüt ağacının da insanlar kadar yaşamaya hakkı olduğunu hatırlayacak, doğaya ve hayvanlara başka gözle bakmaya başlayacaksınız. Çocukların dünyaya bakışını değiştirecek Kuğukulak ile tanışmaya ve onun sevgi dolu dünyasına adım atmaya var mısınız?

edebiyathaber.net (27 Ocak 2020)

Yorum yapın