Küçük balkonlar için dekorasyon önerileri

Mayıs 5, 2021

Küçük balkonlar için dekorasyon önerileri

Oggusto’dan Cemre Bosnalı, küçük balkonlar için dekorasyon önerilerini derledi.

Duvarlarınızı maksimize edin

1. Duvarınızı canlı bir renge boyayın

Duvarınıza hareket katmanın en güzel yollarından biri, duvarınızı canlı renklere boyamak… Balkon duvarınızı, evinizin içindeki renklerden farklı ancak yine evinizle uyum içerisinde olacağı bir renge boyayın. Böylece balkona çıktığınızda, kendinizi bambaşka bir atmosferde hissedeceksiniz. Renkli duvarınıza, bitki, çerçeve veya tablolar asmak da harika bir seçenek!

2. Duvar rafı kullanın

Küçük balkonları süslemek için fazla yer bulunmuyor. Bu yüzden küçük balkonlara sahip olanlar, duvarlara dekoratif dokunuşlar yapabilir. Duvarlarınızın hareketlendirmenin en iyi yöntemlerinden biri duvar rafı kullanmak. Duvarınıza monte edeceğiniz raflarınızın üzerine çerçeve, çeşitli objeler ve küçük bitkiler yerleştirebilirsiniz.

3. Duvarları kumaşlarla giydirin

Son zamanların en trend süslerinden biri, duvar örtüleri. Duvar kağıtlarının yerini alan bu kumaşları balkonunuzda kullanarak dekorasyon trendine uyum sağlayabilirsiniz. Zevkinize ve eşyalara uygun seçeceğiniz desendeki kumaşla, balkon dekorasyonunuzu bir adım öteye taşıyacaksınız.

4. Objeleri farklı biçimlerde değerlendirin

Günlük hayatınızda kullandığınız bazı objeleri şimdi duvarlarınıza taşıma zamanı. Nasıl mı? Örneğin 3-4 adet seramiği duvarınızda sergileyebilir ya da büyükçe tahta kaşıkları altlı üstlü olacak şekilde asabilirsiniz. Petek şeklindeki cam askılıkları taşlarla doldurabilir ya da büyük bir fincanı saksı olarak kullanıp içine çiçek dikebilirsiniz.

Bunların yanı sıra çerçeve kenarlarına bitkiler yerleştirerek, çerçeve asma sanatını daha ileriye götürebilirsiniz. Objeleri farklı şekillerde kullanmanın bir kuralı yok, tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.

5. Kullandığınız aksesuarları tekrarlayarak duvarlarını hareketlendirin

Az önce günlük kullandığınız objeleri farklı bir hale getirerek duvarınıza asabileceğinizi söylemiştik. Şimdi ise duvarınızda kullandığınız objeleri tekrarlayarak, yani aynı objeden çokça kullanarak duvarınıza iki kat daha hareketlendirebileceğinizi söylüyoruz. Duvar tabakları ve duvar sepetlerinin haricinde şapka, çanta gibi aksesuarlar da kullanabilirsiniz. Emin olun çok güzel duracak!

Balkon Demirinize Bar Kurun

Balkonunuzda masa koyacak yer yoksa, ya da masayla yer kaplamak istemiyorsanız, balkon demirlerinize bar kurabilirsiniz. Barın önününe de yüksek tabure koyarak şık bir alan yaratabilirsiniz. Akşam üzeri koktelyinizi yudumlarken, adeta kendinizi teraslı bir mekanda hissedeceksiniz. 

Yere Minderler Atın

Mobilya koyacak kadar yeriniz yoksa çözümünüz minderler. Tek kişilik ya da iki kişinin rahatça oturabileceği minderler alabilirsiniz. Ancak güzel ve canlı bir görünüm için minderler mutlaka renkli olsun! Minderlerin önüne şirin bir yer sehpası koyarak balkonunuzda daha rahat keyif yapabilirsiniz.

Renklerle Yaratıcı Olun

Dış mekanınız için nötr bir renk paletine güvenmek herkese daha kolay gelebilir, ancak baştan başa renklere dalmaktan kendiniz alı koymayın ve renklerden korkmayın. Küçük parlak ve uyumlu renk patlamalarını balkonunuzda deneyebilirsiniz.

Bırakın Tüm Konuşmalar Manzaraya Karşı Olsun

Metrekare boyutunun özellikle son derece sınırlı olduğu durumlarda, bir konuşma kurgusuna uygun olacak şekilde mobilyaları yerleştirmek pek mümkün olmayabilir. Bunun yerine, hepsini manzaraya bakacak şekilde düzenlemeyi deneyin. Böylelikle akşam gün batımlarının tüm doğal güzelliğini bir kadeh eşliğinde sohbet ederek seyredebilirsiniz.

Balkonunuz İçin İlham Veren Dekorasyon Önerileri

Açık havanın verdiği huzuru, mükemmel bir dekorasyon ile tamamladığınız zaman balkon keyfiniz ikiye katlanacak. İşte balkon dekorasyonunuz için ilham veren fikirler

Küçük bir masa-sandalye koyun

Satın alacağınız küçük bir masa ve iki sandalye ile balkonunuza tatlı bir kafe havası verebilir, sabah kahveleriniz için keyifli bir ortam yaratabilirsiniz. Balkon demirlerinizi çiçeklerle süslemenin yanı sıra masanın üzerine de çiçek veya küçük objeler koymayı ihmal etmeyin!

Teras ve bahçeler için dekorasyon önerileri

Balkonun yanı sıra teras ve bahçelerinizin de atmosferini değiştirmek için dekorasyon önerilerinmiz var! Takip edeceğiniz birkaç dekorasyon çözümü ile evinizin açık alanına farklı bir soluk getirmek mümkün. Açık havada daha keyifli vakit geçirebilmeniz için evinizde rahatlıkla uygulayacağınız çözümleri keşfedin.

Bütünsel sağlığınızı göz önünde bulundurarak açık alanları dekore edin

Uzmanlar açık havada vakit geçirmenin kaygı, depresyon, öfke, kafa karışıklığı ve yorgunluk düzeylerini düşürdüğüne işaret ediyor. Bütünsel sağlığınızı göz önünde bulundurarak evinizin açık alanını nasıl dekore edeceğinizi öğrenin.

edebiyathaber.net (5 Mayıs 2021)

Yorum yapın