Kötekli Fanzin’in 2. sayısı çıktı

Kasım 26, 2019

Kötekli Fanzin’in 2. sayısı çıktı

Kötekli Fanzin’in 2. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Duruşu Olmayan Fanzin” mottosuyla 3.sayıyı çıkarmaya hazırlanırken süregelen yolculuğumuzda kültür, sanat ve edebiyatın doğası itibariyle bir amaca hizmet etmeden tek başına yeterince anlamlı olduğunu yazılarımızla dillendireceğiz. Kötekli Fanzin isminin ortaya çıkışı, sadece “kötek” kelimesine dayanmamaktadır. Kötekli, Muğla’da öğrencilerin son derece yoğun şekilde kümelendiği bir mahalle olup Kötekli Fanzin, bölgesel bir fanzin olma özelliği de göstermektedir.

“Her Şey Yapılıyorken Hiçbir Şey Yapılamayan Kötekli Sokaklarına ithaf edilmiştir.”

İlk Sayıda Jorge Luis Borges’ten Margaret Atwood’a, Shakespeare’den Pessoa’ya, Shakespeare’den Marquis de Sade’ye, oyunculardan yönetmenlere, kitap önerilerinden film tavsiyelerine ve çok daha fazlasına yer verdik. Değindiğimiz konular ise hedonizm, feminist distopya ve mutluluk gibi unsurlar oldu. İkinci Sayıda ise deneme yazıları ile yazar ve eser incelemelerine, fanzine özgü köşeler eşlik etmektedir. Ayrıca Romain Gary, Knut Hamsun, Jane Austen, Percy Bysshe Shelley, Ricky Gervais ve birçok isim ikinci sayıya konu olmuştur. Ele aldığımız içerikler ise kimlik bunalımı, kadın ve cinsiyet, Romantik Dönem şairlerinin bağımlılıkları ve dönem özellikleri gibi unsurlar şeklinde özetlenebilir.

Kötekli Fanzin, tebessümle sunduğu köşelerin yanında her sayıya özel sosyal sorumluluk içeren köşelere de yer vermektedir. Muğla’da faaliyet gösteren tiyatro topluluklarından bir tanesi her sayıya misafir olurken ikinci sayıda usta oyuncu Erol GÜNAYDIN’ı anarak başlamayı bir borç bildiğimizi paylaşmak isteriz. “İnternet Kaynakları”nın güvenilirliğini kültür, sanat ve edebiyata dair internet alıntılarıyla sorgulamaya devam edeceğiz.

Her sayıya yeni bir isim veriyoruz.

“Sayı 1: Şapkadan Tavşan”

“Sayı 2: Kaydıraktan Tahtarevalli”

Değişmeyen tek şey ise olmayan duruşumuz.

Son olarak;

Paraben, Maraben, Zaraben içermez.

Domuz eti, GDO, trans yağ içerir ve gaz yapar.

İletişim (Instagram): @kotekli_fanzin / @dominokur / @kaybeden_gulduru

Yazan ve Hazırlayan: Dilan ŞATIR ve Onur YILDIZ

edebiyathaber.net (26 Kasım 2019)

Yorum yapın