Hafize Çınar Güner’den çocuklara: “Özgür Kediler Ülkesinde”

Kasım 26, 2019

Hafize Çınar Güner’den çocuklara: “Özgür Kediler Ülkesinde”

Hafize Çınar Güner’in çocuklara yazdığı, Gözde Eyce’nin resimlediği “Özgür Kediler Ülkesinde” Dinozor Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yağmurlu, sessiz, sakin ve evde geçen sıkıcı bir pazar günü sürprizli olabilir mi? Kim bilir, belki de çat kapı gelen bir konuk her şeyi değiştirebilir! Kar, işte böyle bir günde konuk olduğu Vaktibol ailesinin artık bir üyesi olmuştu. Bulut’un da en yakın arkadaşı… Bulut’a göre şu hayat çocuklar için çok zordu. Abisi, ablası hatta kedileri Kar bile kendisinden daha özgürdü. Bulut tam da Kar’a bu konuda dertlenirken kendini bir anda özgür kedilerin yaşadığı çok farklı bir dünyada buldu.

Hafize Çınar Güner

Çocukluğundan beri yazmayı ve okumayı çok sevdi. Günlük tuttu, okul gazetesi için yazılar hazırladı, şiirler yazdı. Büyüdüğünde de çocuklar ve gençler için tiyatro metinleri yazmaya, eğitim için metinler kaleme almaya başladı. İlköğretimde Yaratıcı Drama ve Eğitim İçin Tiyatro kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans ve kongre programında yer aldı. Beş yıl önce yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar on iki çocuk kitabı yayımlandı. Özel bir ilkokulda yaratıcı drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde çocuk edebiyatı yapıtlarını tanıtıyor ve Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü Masal Yoga atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün küçük yaşta yaygınlaşması adına sosyal sorumluluk projeleri yapıyor. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasında yazıyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (26 Kasım 2019)

Yorum yapın