Klaros Yayınları Grunge Serisi İlk 14 Kitabını Yayınladı

Ağustos 14, 2021

Klaros Yayınları Grunge Serisi İlk 14 Kitabını Yayınladı

Lokman Kurucu’nun genel yayın yönetmenliğini üstlendiği, yayınladığı yüzlerce şiir kitabıyla Çağdaş Türk Şiiri’nde önemli bir yer tutan Klaros Yayınları bu kez Grunge Serisi ile karşımıza çıkıyor. Grunge Serisi Oğuzhan Kayacan’ın koordine ettiği, kitaplarının kapak tasarımlarını ve dizgisini Sertaç Altuntepe’nin yaptığı bir şiir kitapları serisi.

Klaros Yayınları Grunge Serisi ilk olarak 7 Haziran’da 14 kitap birden yayınladı. İlerleyen zamanlarda bu seriye dâhil olacak yeni kitapların çalışmaları sürüyor. Serinin ilk etabındaki kitaplara ise birçok online kitabevinden ulaşılabilmekte.

Klaros Yayınları Grunge Serisi’ndeki “Grunge”; çoğu kişi tarafından bilindiği üzere bir Rock müzik türü ve sonrasında bununla bağlantılı olarak gelişen bir moda terimi. 90’larda müzik dünyasını sarsan Alice in Chains, Nirvana, Pearl Jam gibi popüler grupların yaptığı müziğin tarzını ifade ediyor. Kelime olarak ise “kirlilik, pislik, dağınıklık” anlamlarına geliyor. Bir müzik türü olarak Grunge; yabancılaşma, toplumsal meseleler, bıkkınlık ve bu olguların getirdiği sanrılara, acılara ve bağımlılıklara dair bir dışavurum içeriyor.

Grunge Serisi’nin ilk etabındaki kitapların birçoğu şairlerin ilk şiir kitapları. Bu seride yer alan kitaplar ve şairler şöyle:

1- Punk ve Nizam – Memozan

2- Nafile Dikit – Oğuzhan Kayacan

3- İşte Şiiri De Böyle Düşünüyorum – Muammer Soyer

4- Boşluğun Gözleri – Rıdvan Yıldız

5- Yüzün İçimdeki En İyi İnsan – Özgür Asan

6- Kırık – Mertkan Yılmazer

7- Çarmıhımda Mesih Gerginliği – Furkan Bulut

8- 12 Yaşımdan Beri Utanıyorum – Mert Topuz

9- Tanrı Şiir – Buğra Kavukçuoğlu

10- Niyetzche – Ali Fırat Akdemir

11- Can sıkıntısı, Öfke ve Blues – Gizem Altınordu

12- Meksika Açmazı – Rıdvan Ardıç

13- Sıradan Bir Geceyarısı – Buğra Aksoy

14- Ben Kimsin – Umut Akıncı

edebiyathaber.net (14 Ağustos 2021)

Yorum yapın