“Kızlar Arasında” serisinin 2. kitabı çıktı

Şubat 24, 2015

“Kızlar Arasında” serisinin 2. kitabı çıktı

PENA_Kizlar_Arasinda_2_KAPAKCaroline Plaisted’in yazdığı Kızlar Arasında” serisinin 2. kitabı, Funda Akkaya çevirisiyle Pena Yayınları‘ndan çıktı.

Kafası karışık kızlarımız Beth ve Anna geri dönüyor. Üstelik bu kez başlarında uğraşmaları gereken daha büyük bir sorun var: Erkekler! “Kızlar Arasında 2”de 16 yaşındaki iki genç kız erkek arkadaşlarıyla ilişkilerini yürütmenin yollarını keşfederken aralarındaki dostluğu da korumaya çalışıyor.

Beth ve Anna artık 16 yaşında ve her ikisinin de erkek arkadaşı var. Her şey yolunda gibi görünüyor ama gerçekten öyle mi? Beth için işler hiç de iyi gitmiyor. Erkek arkadaşının olması onun için harika bir durum ama erkek arkadaşını iyi tanıdığını düşünmüyor. Onun nasıl biri olduğunu bilmiyor. Ayrıca onu çok sık da görmüyor. Üstüne üstlük bir dergideki ilişkilerle ilgili bir anketi cevaplamaya başladığında Beth’in kafası daha da karışıyor.

Pek çok ilk gençlik ve çocuk romanına imza atan İngiliz yazar Caroline Plaisted, “Kızlar Arasında 2”de önceki macerada 16 yaşına girme heyecanı yaşayan Beth ve Anna’nın dünyasına bir kez daha giriyor ve genç kızların kendilerince büyük gördükleri meselelerin aslında ne kadar önemsiz olabileceğini, dostluğun her şeyden önemli olduğunu bir kez daha genç okuyuculara anlatıyor. Romanın iki genç kahramanı için en büyük mesele erkek arkadaşlarını nasıl idare edecekleri ve onları gerçekten tanıyıp tanımadıkları. Erkek arkadaşlarıyla ilişkilerini dert eden kızlar, sonradan bunun ne kadar gereksiz olduğunu anlıyorlar. Caroline Plaisted ilk kitapta olduğu gibi kızların karşısına yine 10 maddelik bir liste koyuyor ve bu listeyi gerçekleştirmeye çalışırken onları takip ediyor.

edebiyathaber.net (24 Şubat 2015)

Yorum yapın