Kıyıya Vuran Dalgalar Ankara’da

Haziran 28, 2012

Kıyıya Vuran Dalgalar Ankara’da

Hapishanelerdeki siyasi tutukluların, dışarıdan gönderilen fotoğraflara yazdıkları öykülerden oluşan “Kıyıya Vuran Dalgalar” kitabını Ankara’da Sırrı Süreyya Önder imzalayacak. Gelirken, içeriye gönderilmek üzere yanınızda bir kitap getirin.

Hapishanelerdeki siyasi tutukluların, dışarıdan gönderilen fotoğraflara yazdıkları öykülerden oluşan “Kıyıya Vuran Dalgalar” kitabını yazarları adına Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder imzalayacak.

Önder’le hapishanelerin durumu üzerine bir söyleşinin de düzenleneceği etkinlik 29 Haziran’da saat 16.00- 19.00 saatleri arasında Ankara İmge Kitabevi‘nde gerçekleştirilecek.

Etkinliğinin ilki yazar Murathan Mungan‘ın katılımıyla 2 Haziran’da İstanbul Khalkedon Kitabevi’nde gerçekleştirilmişti.

Kitap hapishanelerdeki siyasi mahkûmlarla dayanışma içerisinde olan Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi’nin kolektif bir ürünü.  İnisiyatif dört buçuk yıldır hapishanelere kitap, kırtasiye ve mektup göndererek gönüllü bir çalışma yürütüyor.

11 öyküden oluşan “Kıyıya Vuran Dalgalar- F Tipi Öyküler” kitabının yazarlarının isimleri ise şöyle:

Dilek Öz, Sami Özbil, Murat Saat, Edip Yalçınkaya, Naif Bal, Diyadin Turhan, Nibel Genç,  Mustafa Ağcakaya ile on yıl cezaevinde kalan ve şu an dışarda olan Sibel Öz.

Sibel Öz “Kıyıya Vuran Dalgalar”ı şu sözlerle anlatıyor:

“Kıyıya Vuran Dalgalar kitabı, yazarlarının on küsur yıldır hapiste olmalarına karşın o derece hayatın içinden çelişkilerle örülmüş öykülerle dolu ki, onları ‘cezaevi edebiyatı’ olarak damgalamak da mümkün değil.

“Politik olanı sloganlarda değil, hayatın içinde arayıp bulan ve oradan çıkaran edebi tavır, tam da edebi titanlara ait ‘politik olanı’ küçümseme, edebiyat dışı ilan etme imkânını ortadan kaldırmakta ve ‘Edebiyatta biz eksiğiz’ demekte.

“Bunun tersi, ‘Biz ve hikâyelerimiz yoksak, edebiyat eksiktir’ demek oluyor ki, bu söylem edebiyatın hayattan kopmasını da yeterince açıklamakta.”

İmza gününe, hapishanedeki tutuklulara gönderilmek üzere yanınızda bir kitap getirebilirsiniz.

Kaynak: bianet.org (28 Haziran 2012)

Yorum yapın