Ataşehir Belediyesi 5. Klasik Müzik Festivali 2 Mart’ta müzikseverlerle buluşacak

Şubat 28, 2024

Ataşehir Belediyesi 5. Klasik Müzik Festivali 2 Mart’ta müzikseverlerle buluşacak

Ataşehir Belediyesi 5. Klasik Müzik Festivali; ünlü orkestraların, opera topluluklarının ve sanatçıların katılımıyla bu yıl 2 – 16 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek ve Zuhal Müzik’in de piyano sponsoru olduğu Klasik Müzik Festivali, müzikseverlere klasik müziğin yıldızlarıyla dolu bir program sunacak.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek festival kapsamında; Adıyaman Filarmoni Orkestrası, Golden Horn Brass, İstanbul Opera Ensemble, Şirin Pancaroğlu, Viva l’Opera, Anadolu Quartet, Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası ve Marmara Flüt Orkestrası müzikseverlerle bir araya gelecek. Ayrıca festivalin çocuklar için hazırlanan özel bölümünde BabyConcerts’ın etkileşimli konser programı, söyleşi/dinleti bölümünde ise Göknil Özkök çocuklarla buluşacak. Yetişkinler için ise Serhan Bali ile söyleşi programı düzenlenecek.

Ataşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda düzenlediği “Bir Kitap, Bir Bilet” uygulamasına bu festivalde de devam edilecek ve müzikseverler konser davetiyelerini birer kitap karşılığında https://kultursanat.atasehir.bel.tr internet adresi ve MSKM Gişe’den temin edebilecekler. İnternet üzerinden davetiye alan konuklar kitap teslimlerini bilet alımından sonra kültür merkezlerine yapabilecekler. Bağışlanan kitaplar kampanya kapsamında Anadolu’da belirlenen kütüphanelere ve okullara gönderilecek.

AÇILIŞ KONSERİ ADIYAMAN FİLARMONİ ORKESTRASI’NDAN

Festivalin açılışı 2 Mart Cumartesi günü, deprem bölgesinden gelecek olan Adıyaman Filarmoni Orkestrası’nın konseri ile başlayacak. Adıyaman Filarmoni Orkestrası’na bu özel konserde, solist olarak Türk Klasik Müziğinin en kıymetli piyanistlerinden Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi – Viyola Sanatçısı Doç. Dr. Coşkun Coşkundeniz eşlik edecek.

Klasik müzik notalarının Ataşehir’den yükseleceği festivalin devamında 3 Mart Pazar günü Ataşehir Belediyesi’nin sanat alanında gözbebeği olan “Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası” dünyaca ünlü flüt sanatçımız Bülent Evcil ile birlikte müzikseverlerin karşısına çıkacak. Yine aynı gün saat 12.00’de başlayacak festivalin çocuklar için hazırlanan bölümünde ise, BabyConcerts “Amerika’dan Avrupa’ya Yolculuk” başlıklı etkileşimli konser programıyla 3 yaş üzeri çocukları klasik müzik yolculuğuna çıkaracak. Sonrasında da saat 14.00’te Göknil Özkök tarafından “Bach ve Mozart ile Edebiyat Yolculuğu” başlıklı söyleşi/dinleti programı düzenlenecek.

edebiyathaber.net (28 Şubat 2024)

Yorum yapın