“Kitle İletişim Kuramları”: Alanında büyük bir boşluğu doldurmaya aday

Ağustos 17, 2018

“Kitle İletişim Kuramları”: Alanında büyük bir boşluğu doldurmaya aday

Burak Özçetin’in “Kitle İletişim Kuramları” adlı kitabı İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Oldukça titiz ve yoğun bir çalışmanın ürünü olan Kitle İletişim Kuramları iletişim kuramlarının ezberlenecek malumatlar bütününden ibaret olmadığını, sosyal ve beşeri bilimler içerisinde derinlikli, incelikli ve zor bir çalışma alanı olduğunu gösteriyor.

İletişim bilimlerindeki anaakım ve eleştirel kuramların düşünsel ve metodolojik farklılıklarını; toplum ve kitle iletişim araçları arasındaki ilişkilere dair kavramsal-kuramsal tartışmaları çeşitli yönleriyle ortaya koyan kitap önemli isimlerin kısa hayat hikâyeleri, okuma parçaları ve önerileriyle zenginleşiyor.

Burak Özçetin sade bir anlatımla Chicago Okulu’ndan Lippmann, Lasswell, McLuhan, Castells gibi isimlere, kitle iletişim modellerinden İngiliz kültürel çalışmalarına, iletişimin ekonomi politiğinden Frankfurt Okulu’na birçok kavram, kuram ve modelin soru, cevap ve işleyişlerine uzanarak geniş bir yelpaze çiziyor.

Alandaki büyük bir boşluğu doldurmaya aday Kitle İletişim Kuramları ders kitabı olarak temel bir kaynak niteliği taşırken, insan-toplum ve medya ilişkisine ilgi duyanlar için de kapsamlı bir rehber

Kitaptan bir bölüm okumak için>>>

Burak Özçetin

1979 yılında Kuşadası’nda doğdu ve Kuşadası-Tire-Söke arasında mekik dokuyarak büyüdü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 2006-2007 yıllarında Fulbright Bursu ile New School for Social Research Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. 2011-2017 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalıştı ve bu süre zarfında iletişim kuramlarına yönelik özel bir ilgi geliştirdi. 2017’den beri çalışmalarına Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde devam ediyor. İletişim kuramları, iletişim sosyolojisi, medya tüketimi, siyasal ve sosyal kuram, kültürel çalışmalar, siyasal iletişim ve Türkiye’de siyasal ve kültürel hayat temel ilgi alanları; Türkiye’de popülist siyasete, özellikle de popülizmin popüler kültürdeki tezahürlerine odaklanıyor.

edebiyathaber.net (17 Ağustos 2018)

Yorum yapın