“Çokkültürlülük” hakkındaki farklı yaklaşımlara bir bakış

Ağustos 17, 2023

“Çokkültürlülük” hakkındaki farklı yaklaşımlara bir bakış

Andrew Shorten’ın “Çokkültürlülük” adlı kitabı, Abdulvahit Gezer çevirisiyle Lejand Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çokkültürlülük, farklı kültürel ve etnik grupların bir ülke içinde bir arada yaşaması ve göçmen gruplara asimilasyonun dayatılmaması gerektiği fikri, 20 yıl önce genel kabul görüyordu. Bugün baskı altında. 

Çokkültürlülüğün politik teorisine girişte Andrew Shorten, önde gelen çokkültürlülük teorilerini, bu fikre yöneltilen eleştirileri ve uyum, bütünleşme ve çeşitliliği çevreleyen tartışmaları inceliyor. Daha sonra, çokkültürlü siyaset teorisinin nasıl yenilenebileceğini, çokkültürlülüğün tek ve yekpare vizyonunun, farklı kollardan oluşan, farklı ancak birbiriyle ilişkili konulara yanıt veren ve siyasi toplulukların din, dil ve milliyet farklılıklarına nasıl tepki vermesi gerektiği gibi gerçek politik tartışmalardan ilham alan bir çokkültürcülük ile değiştirilmesi gerektiğini savunuyor. 

Shorten, daha önceki çokkültürlü fikirlerin bu tartışmalar üzerindeki etkisinin izini sürdükten sonra, karşılıklı öğrenme için bazı yeni ve şaşırtıcı olasılıkları ortaya koyuyor. 

Çokkültürlü siyaset teorisine ve onun çeşitli dallarına güncel bir bakış içeren bu kitap; kültürel, dinsel, dilsel ve ulusal çeşitlilik politikalarıyla ilgilenen herkes için vazgeçilmez bir kaynak.

edebiyathaber.net (17 Ağustos 2023)

Yorum yapın