“Kitap ve Çocuk” söyleşisi 28 Mayıs’ta

Nisan 18, 2017

“Kitap ve Çocuk” söyleşisi 28 Mayıs’ta

Kids Laying Down And Reading A Book“Çocuk Dünyasına Yolculuklar: Kitap ve Çocuk” söyleşisi 28 Mayıs saat 15.00’te SALT Galata’da düzenleniyor.

Tanıtım bülteninden

Çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmesi üzerine yıllardır pek çok şey söylenir, yazılır. Bunun neden önemli olduğundan, kitapların çocuklar ve yetişkinler üzerindeki olumlu etkilerinden bahsedilir. Anne-babalar, eğitimciler, kütüphaneciler, yayıncılar, illüstratör ve yazarların bu yönde değerli çabaları olmuştur, olmaya da devam etmektedir. Bu anlamlı çabaya bir katkı sunmak adına Çocuk Dünyasına Yolculuklar’ın on beşinci durağında çocuk-kitap ilişkisi ele alınıyor.

Çocuk-kitap ilişkisi nasıl kurulabilir? Çocuklara kitap seçerken neleri göz önünde bulundurmalı? Buradan yola çıkarak çocukların kitap seçimlerinde anne-babanın, öğretmenin rolü ne olmalı? Peki, “iyi çocuk kitabı” dediğimizde ne anlamalıyız? 28 Mayıs, Pazar günü saat 15.00’te, Robinson Crusoe 389’da (Salt Galata – Kat 4) yazar, editör Burcu Aktaş moderatörlüğünde yazar, çevirmen, editör Gökçe Ateş Aytuğ, kütüphane sorumlusu Tülay Coşkun ve öğretmen Serkan Gülpınar ile bu ve benzeri başka sorulara yanıtlar arayacağız.

edebiyathaber.net (18 Mayıs 2017)

Yorum yapın