Kitap Hediye Günü ilan edildi

Nisan 6, 2016

Kitap Hediye Günü ilan edildi

kitap-hediyeTürkiye’de kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve daha fazla insanı kitapla buluşturmak amacıyla, “Okuyan Türkiye İçin, Herkese Her Yerde Kitap” sloganıyla gönüllü çalışmalar yürüten Herkese Kitap Vakfı, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle Türkiye’nin ilk Kitap Hediye Günü organizasyonunu başlattı.

Her yılın Nisan ayının üçüncü Pazar günü olarak ilan edilen Kitap Hediye Günü’nde, insanların birbirlerine kitap hediye etmesini sağlamak, hediye vermenin ve almanın mutluluğunu insanlara yaşatmak için ülke çapında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Herkes tanıdığı veya tanımadığı birine “Benden Sana” diyerek kitap hediye ediyor.

Bu yıl 9 Nisan 2017 Pazar günü kutlanacak Kitap Hediye Günü’nün açılışı Sütlüce Miniatürk’te özel bir törenle yapılacak. Kitap Ağacı dikilecek, Çocuklar Kitap Ağacından meyve yerine ağaçta asılı olan kitapları toplayacak. Trump Tower’da TrumpKids Kitap Şenliği ve Kitap Ayracı Tasarım Atölyesi düzenlenecek. Üç büyük futbol takımının futbolcuları “#BendenSana KİTAP En Güzel Hediye” yazılı pankart ile sahaya çıkacaklar. Yayınevleri hafta boyunca mağazalarında özel indirimler ve aktiviteler düzenleyecek. Toplumda tanınan ve sevilen, çeşitli mesleklerden insanlar #bendensana ve #aklimasengeldin etiketleriyle sosyal medyalarında kitap hediye etmeyi özendiren videolar paylaşacaklar.

Vakfın çağrısı şöyle:

“Yayınevlerimizi ve tüm kitapseverleri Kitap Hediye Günü’nü kutlamaya, #bendensana ve #aklimasengeldin etiketleriyle bu günün yaygınlaşmasına destek olmaya davet ediyoruz.”

edebiyathaber.net (6 Nisan 2017)

Yorum yapın