Kırmızı Kedi’den yeni bir seri: Yolculuklar/İzlenimler

Haziran 16, 2017

Kırmızı Kedi’den yeni bir seri: Yolculuklar/İzlenimler

Kırmızı Kedi Yayınevinin yeni serisi “Yolculuklar/İzlenimler”in ilk iki kitabı “Paris” ve “Seyir Hali” yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Paris: Dünyanın en Romantik Kenti

Mine G. Kırıkkanat, dünyanın en romantik kentini, Paris’i anlatıyor. Kafelerinden kiliselerine, tarihinden siyasi geçmişine, şehre dair ne varsa paylaşıyor. Yaşadıklarını ve gördüklerini keyifli bir dille, Paris’in havasını taşıyan kalemiyle kâğıda döküyor.

“Büyük kentler insan gibidir. Mangal gibi yürek ister onları sevmek için. İğrençlik ve güzellikleri, cücelik ve yücelikleriyle kucaklamak gerekir. Sabahları Paris’te uyanmak heyecan vericidir. Gözünüzün kucaklamaya yetmediği koca kent, dev bir dizelin muhteşem temposuyla homurdanmaktadır. Gece düşen nabız, sabah beşe doğru güçlenir. Yattığınız yerde kıpırtısız, gözlerinizi sıkı sıkı yumup dışarıda olan biteni dinlersiniz: Binlerce metrosu, treni, arabası, otobüsü ve “Seine” üzerinde hizmete giren hızlı nehir otobüsleriyle, kentin kan dolaşımı çoktan başlamıştır.”

Seyir Hali: Bir Mizahçıyla Dünyayı Gezmek

“İzel Rozental, o yazar-çizer mizahçılara özgü bir mizahi bakışla bakıyor nereye bakıyorsa; bakıyor ve üstelik o baktığı ‘şey’i hemen mizaha dönüştürüveriyor. Biz okurların kendini aşmış, yenilemiş, içeriği sağlam, topluma ve bireye farklı bakan Rozental’lere gereksinmemiz yok mu?”

TARIK DURSUN K.

“Acı gerçeği öğrenmekte gecikmedim. Tekerleklerinden birini yitirmiş, hasarlılar arasına katılmıştı. Artık şefkat göstermemiz gereken sakat bir bavul sahibiydik. Yolculuğun geri kalan bölümünde onu çekip sürüklemeden, sapından tutup kaldırarak taşımak zorundaydım artık.”

Seyir Hali sadece yolculuklardan ibaret bir kitap değil. İzel Rozental’in mizahi diliyle yoğrulan, karikatürleriyle renk kazanan, gezilen yerlere farklı bakış açılarından bakan bir anı kitabı.

edebiyathaber.net (16 Haziran 2017)

Yorum yapın