Kiralık Aşk, Proust’u yok sattırıyor

Kasım 25, 2016

Kiralık Aşk, Proust’u yok sattırıyor

kiralik-askin-albertine-kayip-kitabi-yok-satiyorfsv02dzqe0w1o-jj6-di8aBölümlere çeşitli yazarların kitaplarından hikayeler entegre ederek izleyicisine kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Kiralık Aşk dizisi sayesinde Marcel Proust’un ‘Albertine Kayıp‘ isimli kitabı satış rekoru kırdı.

Her cuma saat 20.00’de Star TV’de ekrana gelen Kiralık Aşk, aldığı yüksek rating oranlarının dışında sosyal medyada yakaladığı izlenme ve konuşulma oranları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Kiralık Aşk her hafta bölümlerinde işlediği hikayelere çeşitli yazarların kitaplarından hikayeler entegre ederek izleyicisine kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

Adına “Sanal Kitap Kulübü” kurulan ilk dizi olan Kiralık Aşk’ın, sosyal medya platformlarında karakterlerin okuduğu kitaplar hakkında atılan tweetlerden hakkında çeşitli yarışmalar düzenlenmesine kadar büyük bir başarı hikayesi var.

Dizinin bazı bölümlerinde geniş yer verilen Marcel Proust’un Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan ‘Albertine Kayıp’ isimli kitabı, online kitap satış sitesi İdefix’te tıklanma rekoru kırdı. Kitaba yönelik yoğun ilgi sonucu Yapı Kredi Yayınları art arda üç tekrar baskı yaptı.

Kaynak: NTV (25 Kasım 2016)

Yorum yapın