Kıpırtı çocuk dergisi çıktı

Mart 1, 2021

Kıpırtı çocuk dergisi çıktı

Eksi 18 Edebiyat Topluluğu tarafından hazırlanan Kıpırtı çocuk dergisinin ilk sayısı yayımlandı. 7-13 yaş aralığındaki çocuklara yönelik içeriklere sahip e-dergi, iki ayda bir yayımlanacak.

Dil gelişiminin çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çeken, edebiyat ağırlıklı içerik yapısına sahip dergi nitelikli ve tematik içerik çeşitliliği sağlıyor. Evrensel değerleri önceleyen hümanist bir bakış açısı ile hazırlanan dergide; edebi içerikler (öykü, masal, şiir, fabl vb.), eğlendirici metinler (fıkra, bilmece vb.), bilinç ve farkındalık geliştirici yazıların (söyleşi, çocuk hakları, doğa, ekoloji ve tarih vb.) yanı sıra kitap ve film tanıtımları da çocuklarla buluşuyor. Ayrıca; dergi içeriğinin bazı bölümleri seslendirilerek ilgili ve meraklı olan herkesin erişimine açılacak.

Kim hazırlıyor?

Ebeveynler ve eğitimciler aracılığı ile çocuklara ulaşacak bir iletişim stratejisi temelinde yayın hayatına başlayan Kıpırtı; bireysel ve toplumsal gelişme için çocuk edebiyatını kendine mesele edinmiş gönüllülerden oluşan Eksi 18 Edebiyat Topluluğu üyeleri ve okurların katkılarıyla hazırlanıyor. İzmir’de faaliyet gösteren Zikzak Grup ve Yakın Kitabevi’nin kurumsal paydaş olarak katkı sunduğu derginin, gelecekte basılı bir süreli yayına dönüşmesi planlanıyor.

Eksi 18 Edebiyat Topluluğu; İzmirli eğitimci ve yazar Nevzat Süer Sezgin’in çağrısı ile kendisi tarafından gerçekleştirilen Yetişkinler İçin Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Atölyesi’ne katılan yetmişten fazla yazar, çizer, editör ve adaylarının katılımı ile 2020 yılı sonlarında kuruldu. Öğretmen, yayıncı, kitapçı, ebeveyn, doktor, avukat, kütüphaneci gibi çok farklı rollerdeki katılımcılar ile bütünsel bir yaklaşımı yaşama geçirmeyi amaçlayan topluluk, on sekiz yaş altındaki bireyler için nitelikli çocuk ve gençlik edebiyatı yapıtları üretmeyi amaçlıyor.

Dergiye web sayfası ve sosyal medya hesaplarından erişilebilir.

Yorum yapın