“Kentte Müşterekler Siyaseti” semineri 18 Ekim’de

Eylül 16, 2017

“Kentte Müşterekler Siyaseti” semineri 18 Ekim’de

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çarşamba Seminerlerinin 18 Ekim’deki (saat 11.00) konuğu Ulaş Bayraktar, “Kentte Müşterekler Siyaseti” seminerini verecek.

Galatasaray Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu olan Ulaş Bayraktar yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Paris Siyasal Bilimsel Enstitüsü’nde tamamladı. 29 Nisan KHK’sı ile kamudan kamuya ihraç olana kadar Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışan Bayraktar Kültürhane‘nin kurucu ortaklarından ve çalışanlarından biri olarak en iyi bildiği işi farklı bir biçimde sürdürmeye çalışıyor. Konuğumuzun “Kentte Müşterekler Siyaseti” başlıklı sunumunun tanıtım metninden;

“Türkiye’deki kent siyasetinin 1950’li yıllardan beri enformel dayanışma ağlarının etkisinde olduğu sık yinelenen bir saptamadır. Hemşehrilik bağının yaşanılan değil, göç edilen coğrafyaya referansla kurgulanıyor olması bu etkinin en aşikar tezahürlerinden biri sayılabilir. Hal böyle olunca da, kentsel siyasal organ ve süreçler kağıt üzerinde ne kadar demokratik kurgulanmaya çalışılırsa çalışılsın mekandaşlık bağının zaafiyeti dolayısıyla asimetrik, eşitsiz ilişkilerden azade kılınamamıştır. İş bu çalışma, ortak bİr hemşehrilik bağının güçlendirilmesi için bir çerçeve önermeye soyunmaktadır. Bunun için kentin bir müşterek olarak inşasını hedefleyen tartışma kente yaşayanların mekanla, mekandaşla olan ilişkilerindeki, kente dair haberdar olma haline ve örgütlenme alışkanlıklarına dair zaafiyetleri ortaya koymayı ve bunları aşmaya yönelik yapılabileceklere dair bazı önermeler kurgulamayı hedeflemektedir.”

Yer: MSGSÜ Fındıklı Kampüsü / Video Konferans Salonu

edebiyathaber.net (16 Ekim 2017)

Yorum yapın