“KE”nin 3. sayısı Latife Tekin’i ağırlıyor

Mayıs 27, 2020

“KE”nin 3. sayısı Latife Tekin’i ağırlıyor

Kartal Belediyesi tarafından, 2 aylık periyotlarla çıkarılan edebiyat, sanat, kültür dergisi “KE”nin 3. (Mayıs-Haziran 2020) sayısı yayımlandı. Bundan önceki sayılarını Sunay Akın ve Zülfü Livaneli’ye ayırmış olan dergi, bu sayıda, edebiyatımızda ‘büyülü gerçekçiliği’ temsil eden, Türkçenin yarına kalacak mirası Latife Tekin’i konuk ediyor.

Diğer sayılarda olduğu gibi, bu sayıda da, kapsamlı/derinlikli çalışmaları bir araya getirmiş “KE”nin dosya yazıları; Gonca Özmen, Büşra Küçük, Furkan Pişgin, Emrah Seferoğlu, Ertuğrul Aydın, Mehmet Özçataloğlu, Arzu Alkan Ateş ve Ayfer Feriha Nujen’e ait. Latife Tekin’le söyleşileri gerçekleştiren isimler; Büşra Küçük ve Serkan Türk.

Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel’in, “Korona Günlerinde Edebiyat” başlıklı ‘sunum’ yazısı oldukça dikkat çekici… Sayın Gökhan Yüksel, “Koronavirüs”ün (diğer adıyla Covit-19’un) yarattığı koşullara dair vurgular yapmanın yanı sıra, “KE”nin edebiyat, sanat, kültür dünyamıza yansımalarına da değiniyor.

“KE”nin sayfalarında, Latife Tekin’e dair yazılar ve söyleşiler dışında, bizleri şiirler, denemeler, öyküler, tanıtımlar ve incelemeler bekliyor. Bu imzalar; Sunay Akın, Haydar Ergülen, Gökhan Arslan, Zeynep Gülçin, İsmail Biçer,  Mehmet Erbil, Çiğdem Sezer, Sara Uygar, Göktürk Yaşar, Hanife Altun, İlyas Tunç, Mehmet Fırat Pürselim, Elçin Sevgi Suçin, Fatin Hazinedar, Gürol Kutlu, Selim Çizmeci, Mustafa Okumuş, Ali Rıza Gelirli, Yiğit Kerim Aslan, Muzaffer Cinel, Hülya Tamzok, Hasan Temiz, Samet Karahasanoğlu, Handan Öztürk, Mehmet Ata Yiğiz, Mesut Kara, Meltem Kofoğlu, Ahmet Erbaş, Ayşe Parlak Akyüz, Melih Yıldız, Demet Ekmekçioğlu, Ebru Akkan, Ömer Turan ve Cihan Adıman’a ait. “Kitaplar Arasında” ve “Filmler Arasında” başlığını taşıyan sayfalar ise, ayrı bir renk taşıyorlar.

Genel Yayın Yönetmenliğini Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar’ın, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü Melih Yıldız’ın, Editörlüğünü Ercan y Yılmaz’ın üstlendiği derginin Yayın Kurulu; İsmail Biçer, Faruk Duman, Gamze Güller, Mertcan Karacan ve Serkan Türk’ten oluşuyor.

KE Dergisi’ne çevrimiçi ulaşabilmek için>>> 

edebiyathaber.net (27 Mayıs 2020)

Yorum yapın