Kendini “dünyanın efendisi” ilan eden insan için

Aralık 3, 2020

Kendini “dünyanın efendisi” ilan eden insan için

Philippe J. Dubois ve Élise Rousseau kaleme aldığı Kuşların Felsefesi, Murat Erşen çevirisiyle Domingo Yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Yaşamın sağduyulu ustaları kuşların, doğallıkları ve hafiflikleriyle bize söyleyecekleri çok şey var. Yeter ki onlara kulak verelim.

Ömrünü kuşları izleyerek geçirmiş Fransız kuş bilimci Philippe J. Dubois ve filozof Élise Rousseau, kuşların yaşamlarından ilham almış yirmi iki küçük hayat dersi ile bizi –evrimin tepesinde olduğunu düşünerek kendini “dünyanın efendisi” ilan eden bizi!– önce kendimiz üzerine düşünmeye, sonra da kanatlarımızı açmaya davet ediyor.

15 dile çevrilen Kuşların Felsefesi’ni okurken kızılgerdanın neden kartaldan daha cesur olduğunu, kuzey denizkırlangıcının bize “yola çıkmak” hakkında neler öğretebileceğini ve –yeşilbaş ve penguenin göstereceği üzere– sevmenin en iyi yolunun akıldan mı yoksa kalpten mi geçtiğini keşfedeceksiniz. Doğanın ritmini duymamızı sağlayan, hayatı nasıl yaşayabileceğimize dair taptaze bir bakış açısı kazandıran bir kitap bu.

 “Nefis, büyülü, çarpıcı. Artık kuşları eskisi gibi görmem mümkün değil.”
—Peter Wohlleben, Ağaçların Gizli Yaşamı’nın yazarı

edebiyathaber.net ( 3 Aralık 2020)

Yorum yapın