KeKeMe Yayınları Öykü Ödülü başvuruları açıldı

Şubat 16, 2024

KeKeMe Yayınları Öykü Ödülü başvuruları açıldı

KeKeMe Yayınları edebiyatımıza genç kalemler ve yeni/özgün eserler kazandırmak amacıyla öykü yarışması düzenlediğini duyurdu. 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde açıklanan şartname gereği ödüle başvurular başladı. Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Haziran.

KeKeMe Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Alaattin Topçu’nun önderliğinde düzenlenen ödüle on sekiz yaşını geçmiş herkes, daha önce yayımlanmamış, herhangi bir dijital platformda paylaşılmamış, öykü niteliği taşıyan özgün eserleriyle başvurabilir. Son katılım tarihi 30 Haziran 2024 olan ödülde “SANSÜR” temalı öyküler; Alaattin Topçu, Deniz Moralıgil, Ferhan Topçu, Hande Baba, Nalan Yılmaz ve Yayla Boztaş’tan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecektir.

KeKeMe YAYINLARI ÖYKÜ ÖDÜLÜ ŞARTNAMESİ

KeKeMe Yayınları edebiyatımıza genç kalemler ve yeni/özgün eserler kazandırmak amacıyla öykü yarışması düzenlemeye karar vermiştir.

KATILIM KOŞULLARI :

  1. 18 yaşını geçmiş herkes yetişkinler için yazdığı “Sansür” konulu bir öykü ile ödüle başvurabilir.
  2. Ödüle katılacak eserlerin dili Türkçe olmalıdır.
  3. Gönderilen öyküler daha önce  ödül almamış, dereceye girmemiş, basılı yayımlanmamış ve herhangi bir dijital ortamda paylaşılmamış olmalıdır.
  4. Yazarlar yarışmaya rumuzla katılacaktır. Rumuz, öykünün ilk sayfasının sol üst köşesine yazılacaktır. Yazar bilgisi içeren metinler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  5. Yazarlar ad ve soyadlarını, iletişim bilgilerini (telefon, ikametgâh adresi, e-posta adresi) ve kısa özgeçmişlerini gönderdikleri e-postanın içine yazacak, öykülerini Word dosyası olarak e-posta eki şeklinde göndereceklerdir. E-postanın konu kısmına öykünün adı yazılacaktır.
  6. Öyküler A4 boyutunda, Times New Roman harf karakteriyle 12 punto kullanılarak 1,5 satır aralığı ile yazılacaktır.
  7. Katılımcılar başvuru ve öykü gönderimi için [email protected] adresini kullanacaklardır. 
  8. Ödüle katılan yapıtlar özgün olacak, herhangi bir yapıttan alıntı dahi taşımayacaktır. Yapıtın özgün olmadığı değerlendirme sonrasında ortaya çıkarsa yazarı aldığı ödülü iade edecek, ortaya çıkan zararı karşılayıp açılacak her türlü davanın muhatabı sayılacaktır.
  9. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2024’tür. Bu tarihten sonra gelen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

DEĞERLENDİRME

  1. Sonuçlar 2024 yılının Eylül ayı içinde basına açıklanacaktır.
  2. Ödül töreninin yeri ve saati ayrıca bildirilecektir.
  3. Seçici Kurul; Alaattin Topçu, Deniz Moralıgil, Ferhan Topçu, Hande Baba, Nalan Yılmaz ve Yayla Boztaş’tan oluşmaktadır.
  4. Seçici kurul üyeleri öyküleri 100 puan üzerinden değerlendirecektir. En çok puanı alan ilk on öykü basına açıklanacaktır. İlk üç öykünün sahibine plaket ve onur belgesi takdim edilecektir.
  5. KeKeMe Yayınları öykülerin yayımlanmasına/kitaplaştırılmasına yönelik tüm hakları iki yıl saklı tutar.
  6. Yarışmaya gönderilen eserlerden uygun görülenler, herhangi bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın, istendiği takdirde yarışmayı düzenleyen KeKeMe Yayınları tarafından bir kitapta toplanarak yayınlanabilir.
  7. Başvuru yapan herkes katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.

edebiyathaber.net (16 Şubat 2024)

Yorum yapın