İBB ders atölyelerinde ara dönem kayıtları başladı 

Şubat 16, 2024

İBB ders atölyelerinde ara dönem kayıtları başladı 

İBB, İstanbul’un 12 noktasında açtığı ders atölyelerinde öğrencileri LGS ve YKS’ye hazırlıyor. Dersliklerde ve online eğitim platformunda temel branşlarda dersler devam ederken üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için ek kontenjan açıldı. Öğrenciler, bugün ara dönem kayıtlarının başladığı atölyelere 1 Mart’a kadar İstanbul Senin uygulaması ve  https://dersatolyeleri.ibb.istanbul/ üzerinden başvuru yapabilecek. 

İlk kez 2022 yılında hizmet vermeye başlayan İBB Ders Atölyeleri 8. sınıf öğrencilerini matematik, fen bilgisi, Türkçe, İngilizce dersleri ile LGS’ye, 12. sınıf öğrencilerini de Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, tarih, coğrafya, kimya ve biyoloji dersleri ile YKS’ye hazırlıyor. 

10 İLÇEDE 12 DERS ATÖLYESİ

İBB, Ders Atölyelerinde üniversitelerin eğitim fakültelerinden ve ilgili bölümlerinden mezun olmuş branş ve rehber öğretmenlerinden oluşan 89 kişilik eğitimci kadrosu ile sınavlarda öğrencilere ihtiyaç duydukları desteği sağlıyor. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde ekonomik olarak dezavantajlı öğrencilerin notlarını yükseltmelerine ve temel branşlardaki derslerde kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla açılan İBB Ders Atölyeleri Fatih, Bayrampaşa, Bağcılar, Küçükçekmece, Sultangazi, Esenler, Eyüpsultan, Şile, Kartal ve Pendik olmak üzere 10 ilçede 12 noktada hizmet veriyor. 

SINIFLARDA 1900, WEB’DE 30 BİN ÖĞRENCİ KONTENJANI 

İBB Ders Atölyeleri sınıflarda 1900, https://ibbonlinedersatolyeleri.istanbul/ adresinden ulaşılabilen online ders atölyelerinde 30 bin öğrenci kontenjanı ile hizmet veriyor. Atölyeler her ders için soru çözümleri ve konu anlatımları, geçmiş dönem sınavlarına ilişkin soru analizleri, yardımcı kaynakların farklı çözüm önerileri, öğrencilerin ders ve sınav konularını kavramasını kolaylaştıracak ve zaman kazandıracak yöntemlerin aktarılmasıyla çocukların ve gençlerin sınav hazırlıklarına ev sahipliği yapıyor. Rehber öğretmenler de sınav stresiyle başa yöntemleri, doğru çalışma yöntemleri, planlı ve programlı çalışma gibi pek çok konuda hazırlık sürecinde öğrencilere destek oluyor. 

ARA DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

Derslere katılımın tamamen ücretsiz olduğu, temel ve yardımcı kaynakların da ücretsiz olarak verildiği Ders Atölyelerinde YKS’ye hazırlanan öğrenciler için ek kontenjan açıldı. Üniversite hazırlık sürecinde desteğe ihtiyaç duyan tüm gençlere kapıları açık olan atölyeler için ara kayıt dönemi bugün başladı. İstanbul Senin uygulaması ile atölyelerin WEB sitesi https://dersatolyeleri.ibb.istanbul/ üzerinden ve yüz yüze kabul edilen başvurular 1 Mart’a kadar devam edecek. 

DERSLER 4 MART’TA BAŞLIYOR

Ara dönem kayıtları için YKS’ye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerinin ve mezunların başvurusu kabul ediliyor. Başvurular öğrencinin okul başarı ortalaması, ailenin toplam net aylık geliri, öğrencinin şehit ya da gazi çocuğu olup olmadığı ve ailesinin ikamet adresinin İstanbul içinde olması gibi kriterler doğrultusunda değerlendirilecek. Kayıtların tamamlanmasının ardından ikinci dönemin ilk dersleri 4 Mart’ta başlayacak.

edebiyathaber.net (16 Şubat 2024)

Yorum yapın