KE dergisinin 2. sayısı çıktı

Mart 25, 2020

KE dergisinin 2. sayısı çıktı

Kartal Belediyesi tarafından, iki aylık periyotlarla çıkarılan edebiyat, kültür, sanat dergisi “KE”nin 2. (Mart-Nisan 2020) sayısı yayımlandı. Derginin bu sayısı, sanat ve edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden Zülfü Livaneli’yi konuk ediyor.

Bu sayıya göz atıldığında; edebiyat, kültür, sanat dünyamızın usta isimlerinden Sunay Akın, Nebil Özgentürk, Emrah Seferoğlu ve Can Ersal, Zülfü Livaneli’ye dair yazılarıyla dikkat çekiyor.

Derginin şairleri arasında; Umay Umay, İsmail Biçer, Ayşe Keskin, Kadir Aydemir, Kemal Güler, Soner Demirbaş, Ertuğrul Aydın, Gökhan Bakar, Çağın Özbilgi, Kamil Çağlar Aksu, Zehra Güngör ve Turgay Çitçi bulunuyor. Zülfü Livaneli ise, iki şiiriyle renk katmış.

Derginin deneme, inceleme, anı ve öykü yazarları; Şermin Yaşar, Ayla Burçin Kahraman, Nurullah Kuzu, İlknur Frolet, Neşe Aksakal, Şeref Özsoy, Ahmet Fırat İlhan, Mehmet Fırat Pürselim, Özlem Gürses, Melih Yıldız, Büşra Şahin, Selim Çizmeci, Ramazan Parladar, Deniz Dengiz Şimşek, Samet Karahasanoğlu, Haydar Ergülen, Ali Rıza Gelirli, Güzol Kutlu, Mertcan karacan, Volkan Odabaş.

Yazınımızın genç isimlerinden Mertcan Karacan’ın, müziğimizin özgün isimlerinden Mazlum Çimen’le gerçekleştirdiği içtenlikli söyleşisi okunmaya değer.

“KE”ye renk katan bir diğer isim, karikatür sanatının usta isimlerinden Hasan Seçkin. Hasan Seçkin, ilk sayıda olduğu gibi, bu sayıda da “Çizginin Diliyle” yerini almış.

Çocuk yazınımızın önemli isimlerinden Demet Ekmekçioğlı, “Bu Kitaplar Çok Güzel” balığı altında, çocuklara kitap önerilerinde bulunuyor.

Derginin ekibi: Adem Uçar (Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı, Genel Yayın Yönetmeni), Melih Yıldız (Sorumlu Yazı İşleri Müdürü), Ercan y Yılmaz (Editör). Yayın Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: İsmail Biçer, Faruk Duman, Gamze Güller, Mertcan Karacan ve Serkan Türk.

edebiyathaber.net (25 Mart 2020)

Yorum yapın