Kartal Edebiyat Günleri 26-30 Temmuz arası

Temmuz 26, 2021

Kartal Edebiyat Günleri 26-30 Temmuz arası

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çağdaş Edebiyat Kültür Sanat Eğitim Derneği’nin düzenlediği “Edebiyat Günleri”, 26-30 Temmuz tarihleri arasında şair, yazar ve sanatçıları ağırlayacak. 

Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nın eşsiz doğasında gerçekleşecek olan “Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Edebiyatımızda Kadın” adlı ilk etkinliğin konukları, yazar Ayşe Övür ile Eğitimci, Şair, Yazar Niyazi Yaşar olacak.

27 Temmuz Salı günü gerçekleşecek olan ikinci etkinlik ise Kartallı Kazım Meydanı’nda Hilal Karahan, Bahadır Bayrıl, Ali Günvar, Ayça Erdura, Nur Saka, Cevat Hikmet Erdem ve Dilruba Nuray Erenler’in katılımı ile saat 18.00’da yapılacak. Katılımcılar, “Edebiyatın Penceresinden Kadın, Sanat ve İktidar” adlı söyleşileri ile okurlarla buluşacak.

28 Temmuz’da yapılacak olan üçüncü etkinlik de Esentepe Mehmet Ali Büklü Parkı’nda 18.00’da yapılacak. Okurlar, Av. Celal Ülgen, Elfin Tataroğlu, C. Hakkı Zariç, Nisa Leyla, Taner Sezgin, Olcay Kasımoğlu, İsmet Yalçın, Hüseyin Aslan, Ata Yiğiz, Çiya Andok, Ali Rıza Gelirli, Nur Saka, Raif Zor, Hayrettin Erenler, Metin Kaya, Niyazi Yaşar ve Cevat Hikmet Erdem’in eşlik edeceği “Şiddete Karşı Barış Dili” adlı söyleşiyi dinleyebilecek.

Etkinliğin 4. gününde Cevizli Komşuluk ve Dayanışma Meydanı; Şair-Sanatçı İsmail Üstündağ, Birgün Tekin, Şenol Açınkaya, Aslan Seymen, Ulviye Altay Yetmez, Aliye Cana Özkeskin, Dilara Ersoy, Firdevs Darı, Fahri Selvi, Mehmet Şerif Kaplan, Efe, Emre Korkmaz, Duran Arlı, Yaşar Saban, Ayhan Akgül, Halil Müftüoğlu, Engin Gök ve Ayser Bektaş’ı ağırlayacak. “Türkler ve Şiirler” konusunun ele alınacağı söyleşi, 29 Temmuz Perşembe günü 18.00’da gerçekleşecek.

Edebiyat Günleri’nin finali ise Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda yapılacak. 30 Temmuz Cuma günü saat 18.00’da gerçekleşecek olan programda Sakine Düzce, Ayşegül Bayar Kaya ve Nalan Çelik “Sanatın Suç İmgesi” konusunda bir söyleşi gerçekleştirecek.

edebiyathaber.net (26 Temmuz 2021)

Yorum yapın