Fırat Devecioğlu ile İnsan Doğasına Yolculuk atölyesi 12 Nisan’da

Nisan 3, 2023

Fırat Devecioğlu ile İnsan Doğasına Yolculuk atölyesi 12 Nisan’da

THINK House, 12 Nisan 20.45’te Fırat Devecioğlu ile İnsan Doğasına Yolculuk başlıklı atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. Hem THINK House’ta fiziksel olarak hem de çevrimiçi ortamda katılımın mümkün olduğu atölye, katılımcılarını Bertrand Russell ve Stefan Zweig’ın zengin düşünce dünyalarında bir yolculuğa çıkaracak. 

Şehrin merkezinde sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) alanı olmak üzere üç faaliyet alanında İstanbulluları ağırlayan THINK House, düşünce dünyasına evrensel nitelikte katkı sunan tiyatro oyunları, gösteriler, eğitim ve seminerlerden oluşan geniş bir program meraklılarıyla buluşturuyor.

Yazar, eğitmen, yönetmen, yapımcı ve kültür girişimcisi Fırat Devecioğlu’nun THINKBIG serisi kapsamında düzenlediği İnsan Doğasına Yolculuk başlıklı psikofelsefe atölyesi, dünya tarihine yön veren iki filozofun, Bertrand Russell ve Stefan Zweig’ın rehberliğinde “insan doğası” kavramının birey için anlamının keşfedilmesine yönelik düşünsel bir yolculuk sunuyor. Fırat Devecioğlu ile Psikofelsefe: İnsan Doğasına Yolculuk’un ilk bölümünde katılımcılar, Mutlu Olma Sanatı adlı kült kitabın yazarı Bertrand Russell’ın iyi bir yaşam sürmek ve üretken olmak için önerilerine odaklanırken hayata ve mutlu olma sanatına büyük düşünürün penceresinden bakacaklar. İnsan ruhunun derinlerinde dolaşan edebiyat dehası, insan doğasının ustası ve çözümleyicisi Stefan Zweig’ı odağına alan ikinci bölümde ise yazarın eşsiz düşünceleri yaşam, insan doğası ve ilişkiler eksininde ele alınırken hayatı anlamlı hale dönüştürmenin, mutsuzluğa ışık tutan düşüncelerin, başkalarının olumsuz düşüncelerinden kurtulma yollarının izi sürülecek.

Atölye çalışması, düşünce dünyasını zenginleştirmek isteyen ya da hayat yolculuğunda yeni, derin ve ilham veren fikirlerle dönüşüm yaratmak isteyen bireyler için olduğu kadar çok yönlü bakış açısının önemini bilen şirket yöneticileri, içerik üreticileri, eğitmenler, bireysel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar, psikologlar, kurumsal danışmanlık hizmeti sunan profesyoneller için de yeni düşünce alanlarının kapılarını aralıyor.

12 Nisan 2023 Çarşamba akşamı 20.45-22.30 saatleri arasında THINK House’ta düzenlenecek Fırat Devecioğlu ile Psikofelsefe: İnsan Doğasına Yolculuk başlıklı atölye çalışmasına hem fiziki hem de çevrimiçi ortamda katılım için biletler Biletix’ten temin edilebilir. 

Bilgi için: thinkhouseistanbul.com

instagram.com/thinkhouseistanbul

edebiyathaber.net (3 Nisan 2023)

Yorum yapın