Karin Karakaşlı’nın “Dört Kozalak”ı, 2014 Yılın Gençlik Romanı seçildi

Kasım 2, 2015

Karin Karakaşlı’nın “Dört Kozalak”ı, 2014 Yılın Gençlik Romanı seçildi

DORT.KOZALAKUluslararası Çocuk ve Gençlik Kitapları Kurulu’nun (IBBY) üyesi olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) her yıl düzenlediği Yılın Kitapları ödülleri sahiplerini buldu. Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan, Karin Karakaşlı’nın “Dört Kozalak” adlı romanı, 2014 Yılın Gençlik Romanı seçildi.

Editörlüğünü Semih Gümüş’ün üstlendiği, Müren Beykan’ın yayına hazırladığı ve 2010 Memet Fuat Yayıncılık Ödülü’yle taçlanan Köprü Kitaplar dizisinin 17. kitabı olan Dört Kozalak, edebiyatımızın duyarlı kalemlerinden şair, yazar Karin Karakaşlı tarafından kaleme alındı. Karakaşlı, farklı kültürel ortamlarda büyüyen dört genci bir araya getirdiği romanında, sınav kaygısının genç bireyleri nasıl etkilediğini duygu dolu, yalın bir dille anlatıyor. Başarmaları gereken bir sınavın yanı sıra, hayatta yürüyecekleri bir yol da oluşturmaya çalışan gençler, kültürel ve toplumsal farklılıkları anlamlandırmaya çabalıyorlar. Dört gencin, dayanışmayla her türlü önyargıyı ve zorluğu aşma azimleri romanın güçlü duygu dünyasını düşünsel unsurlarla zenginleştiriyor.

Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülün sahibi olan Karin Karakaşlı’nın Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan ilk gençlik romanı Ay Denizle Buluşunca ve çocuklar için yazdığı ilk kitap olan Gece Güneşi de bulunuyor.

Yılın Çocuk ve Gençlik Kitapları 2014 Ödülleri, 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine verilecek. Ödül töreni, 7 Kasım 2015 Cumartesi günü, 14.00-15.30 saatleri arasında Marmara Salonu’nda gerçekleşelecek.

edebiyathaber.net (3 Kasım 2015)

Yorum yapın