“Karanlık Güzergâhlar”: Kurgu ile gerçeğin içi içe geçtiği kısa öykülerden oluşuyor

Ocak 19, 2017

“Karanlık Güzergâhlar”: Kurgu ile gerçeğin içi içe geçtiği kısa öykülerden oluşuyor

karanlik güzergahlarJohn Ralston Saul’un “Karanlık Güzergâhlar” adlı öykü kitabı, Sevda Deniz Karali çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Demagoglar, diktatörler, bağnazlar, ırkçılar, popülistler… bunların hepsinin yaptığı şey aynı; korku yoluyla liderlik sağlamak. Tapınmanın kökeninde de bu var zaten. Bu insanlar kötü olabilirler, ancak halkı etkileyebildikleri bir gerçek. Dürüst bir insanın halkı etkileyebildiğini görmek insanı genelde duygulandırır, ama bunu bir yalancının yapmasını izlemek kesinlikle çok daha ilginçtir. Çünkü bu insanlar böyle bir ortamda bütün zayıflıklarımıza oynar. Tıpkı bir reklam gibi. Büyümesini engellemeye çalıştığımız bütün korkularımız bir anda yeşermeye teşvik edilir ve bazılarımız buna boyun eğer. Normal bir yaşam süren vatandaşlar birden birer canavara dönüşür. Bunu canlı canlı görmemişsen ya da bir yerlerde okumamışsan, toplumda yanlış giden hiçbir şeyden haberin yok demektir.”

Diktatörler, gangsterler, kaçak prensesler, umutsuz romantikler, bağnazlar, suikastçılar ve hayatta kalmak için her şeyi göze alan insanlar arasında bir adam… Yalanlarla, ihanetlerle, trajik ölümlerle, sırlar ardına gizlenen hayatlarla ve her şeye rağmen süren aşklarla dönen bir dünyada bir gezgin… Bütün bunlara tanık olan bir gezgin. Ve bazen de sebep olan…

John Ralston Saul, Karanlık Güzergâhlar’da bizlere 80’li ve 90’lı yıllara açılan, kara mizahla bezeli bir pencere açıyor. Kurguyla gerçeğin iç içe geçtiği kısa öykülerden oluşan bu kitabı okurken geçmiş dönemlere sürüklenecek, farklı hayatlara karışacak, ve kendinizi yine şimdinin tam ortasında bulacaksınız…

İlk 16 sayfa için>>>

John Ralston Saul 

Kanada doğumlu, deneme ve roman yazarı. Ödüllü bir yazar olan Saul’un kitapları 37 ülkede 28 dile çevrilmiştir. İfade özgürlüğünü savunan ve birçok ülkede siyasi ve ekonomik düşünce üzerinde önemli etkileri olan Saul, TIME dergisi tarafından “kâhin” olarak adlandırılmıştır. Ekim 2009 ile Ekim 2015 tarihleri arasında Uluslararası Pen Kulübü’nün başkanlığını üstlenmiş olan Saul, aynı zamanda kâr amacı gütmeyen Kanada Vatandaşlığı Enstitüsü’nün de eş kurucusu ve eş başkanıdır.

edebiyathaber.net (19 Ocak 2017)

Yorum yapın