Karan Mahajan’dan listelere giren roman: “Küçük Bombalar Cemiyeti”

Mayıs 12, 2017

Karan Mahajan’dan listelere giren roman: “Küçük Bombalar Cemiyeti”

Küçük Bombalar CemiyetiKaran Mahajan’ın “Küçük Bombalar Cemiyeti” adlı romanı, Elif Okan Gezmiş çevirisiyle Kafka Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

National Book Award Finalisti olan ve aynı zamanda New York Times Book Review tarafından 2016’nın en iyi 10 kitabı arasında gösterilen Küçük Bombalar Cemiyeti, bir terör eyleminin zamana dalga dalga yayılan etkilerini ele alıyor.

Delhi’de okul çağındaki iki erkek kardeş, Tuşar ve Nakul Khurana, arkadaşları Mansur Ahmet’le birlikte televizyonlarını tamirden almaya gittiklerinde, bir felaket meydana gelir. Bir bomba –hani şu, dünyada başıboş halde infilak eden “küçük” bombalardan biri– Delhi pazarını darmadağın eder ve iki kardeş oracıkta ölür. Mansur ise kurtulur, ama bombanın fiziksel ve psikolojik yükünü ömür boyu taşıyacaktır – tıpkı kendi ailesi ve Khuranalar gibi… Bir müddet sonra yolu gizemli ve karizmatik Eyüp’le kesişir ve bu gözü pek genç aktivistin davasına olan bağlılığının ve inançlarının değişmeye ne denli meyilli olduğunu zamanla keşfeder. Ardından, Khuranaların ve Ahmetlerin hikâyesine, memleketinin bağımsızlığı için insan yaşamını hiçe sayan Keşmirli bombacı Şoki’nin sürükleyici öyküsü de karışır.

Granta’nın Amerika’nın En İyi Genç Romancıları arasında gösterdiği Karan Mahajan, terörizmin mağdurlar ve failler üzerindeki etkisini kıvrak zekâsıyla anlatırken, kendi kuşağının en kışkırtıcı ve dinamik romancılardan biri olduğunu da gözler önüne seriyor.

“Mahajan’ın bir bombaya her açıdan yaklaşma isteği, kurmaca yazımına yönelik iştahının açık bir göstergesi.”

—The New Yorker

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2017)

Yorum yapın