“Kara Karga Soruyor Sunay Akın Cevaplıyor” raflarda

Ekim 10, 2022

“Kara Karga Soruyor Sunay Akın Cevaplıyor” raflarda

Başak Çalışkan’ın yazdığı, Gökçe Yavaş Önal’ın illüstrasyonlarını yaptığı Kara Karga Soruyor Sunay Akın Cevaplıyor Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bir Kara Karga’nın peşine takılıp maceradan maceraya uçmaya ne dersiniz? 

Dünyayı gezdikten sonra İstanbul Oyuncak Müzesi’ne konmuş bir Kara Karga ve müzenin kurucusu, şair ve yazar Sunay Akın ile birbirinden eğlenceli hikâyeler dinleyecek, türlü maceralara atılacaksınız. 

Arka Kapak Yazısı:

YAZAR BAŞAK ÇALIŞKAN’DAN KOLEKTİF HAFIZAMIZIN BÜYÜK USTASI SUNAY AKIN’IN DA İÇİNDE YER ALDIĞI  OYUN DOLU BİR KİTAP

Bir gün tuhaf bir şey oldu. Kara Karga ceviz ağacında bir dala tünemiş, dalların arasından süzülüp gelen ışığın keyfini çıkarırken birden bir karaltı fark etti. Merakla karaltıya doğru uçtu. Hemen gagasıyla uçurtmayı takıldığı daldan ayırdı. Uçurtma havalandı, uçtu gitti. Bir düşünce sardı Kara Karga’yı.

Bu uçurtma nereye gidecek? Belki de tüm dünyayı gezecek? Yolculuğu boyunca kim bilir ne maceralar yaşayacak… MACERA!… “Nerede duruyorum burada, güzel uçurtma, beni de al yanına…”

İşte böyle başladı Kara Karga’nın hikâyesi. Çok gezdi, çok gördü, sonunda yolu Oyuncak Müzesi’ne düştü. Sunay Akın ile dost oldu. Onunla oyuncakların arasında türlü maceralar yaşadı. Sen de katılmak istersen onlara bu kitabı oku mutlaka…

Yazar Hakkında:

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Yaşı büyüse de düş kurmaktan ve oyuncaklar ile oynamaktan hiç vazgeçmedi.  2005 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Oyuncak Müzesi’nde yönetici olarak çalışmaya başladı. Müzede binlerce antika oyuncak ile tanışıp hepsinin tek tek hikâyelerini dinledi, yüzlerce çocuk arkadaşı oldu.

2018 yılında eşi, kızı ve düşleri ile birlikte İrlanda’ya taşındı. ‘Dedemin Oyuncakları’ adlı ilk kitabı 2021 yılında yayınlandı. Şimdilerde İstanbul Oyuncak Müzesi’nde yaşayan bir karga olduğunu hayal ediyor.

edebiyathaber.net (10 Ekim 2022)

Yorum yapın