Kapanma döneminde popüler kitaplar ve çocuk kitapları başı çekti

Mayıs 12, 2021

Kapanma döneminde popüler kitaplar ve çocuk kitapları başı çekti

Kidega, tam kapanma döneminin kitap alışveriş verilerini açıkladı.

Kidega’nın verilerine göre kapanma döneminde online kitap alışverişleri arama hacminde yüzde 20 oranında artış gerçekleşti. Bu dönemde erkekler yüzde 53 ile kadınlardan daha fazla alışveriş yaptı. Kadın müşterilerin alışverişlerinde popüler kitaplar öne çıkarken, çocuk kitaplarında da satış oranları arttı.

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı başlayan tam kapanma dönemiyle birlikte Kidega üzerinden alışveriş en çok İstanbul, Ankara ve İzmir’den yapıldı. Kidega’nın verilerine göre erkekler yüzde 53, kadınlar yüzde 47 oranında alışveriş yaparken, en çok alışverişi yüzde 35 ile 25-34 yaş arasındakiler yaptı. 35-44 yaş arası yüzde 25, 18-24 yaş arası ise yüzde 20 oranında alışveriş yaptı.

Kapanma döneminde popüler, çok satan kitaplar en fazla tercih edilirken, anneler evlere kapanan çocuklarını da unutmadı. Kidega’nın verilerine göre; kapanma döneminde çocuk kitaplarına talep arttı. Sektör ortalaması üzerinde sepet ortalamasına sahip olan Kidega bu dönemde mevcut sepet ortalamasını korudu. Ödemelerde ise kredi kartı üzerinden tek çekim tercih edildi.

Kidega’nın yeni kategori ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunmaya başladığının altını çizen Kidega Kurucu Ortağı Raif İpek, “Tam kapanma dönemine tüketiciler bu yıl daha hazırlıklı olarak girdi. Anneler Günü ve Ramazan Bayramı dönemine denk gelen bu dönemde alışverişler online’a taşındı. Kidega olarak müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak tüketicilerden gelen talepleri karşıladık. Tam kapanma döneminde online kitap alışverişleri arama hacminde yüzde 20 oranında artış yaşandı. Kidega olarak hedeflerimiz doğrultusunda büyümemizi sürdürüyoruz. Kapanma döneminde kitap alışverişlerinin dışında hobi, kırtasiye öne çıkarken, hacim olarak teknoloji ve cilt bakım kategorilerimizde yoğun ilgi yaşadık” dedi. 

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2021)

Yorum yapın