“Kaotik Zamanlarda Stoacı Olmanın Yolları” raflarda

Temmuz 22, 2023

“Kaotik Zamanlarda Stoacı Olmanın Yolları” raflarda

Brigid Delaney’in Kaotik Zamanlarda Stoacı Olmanın Yolları adlı kitabı Karakarga Yayınları tarafından Ayşe Murat Çıpa çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Epiktetos, Seneca veya Marcus Aurelius günümüzde yaşasaydı iş hayatı, aşk, ilişkiler, ebeveynlik, sağlık, esenlik, zindelik, ölümlülük, politika, arzu, sorumluluk, evcil hayvan sahipliği, sosyal medya, zihinsel sağlık, para ve hırs konularında başlarına gelebilecek gündelik hayata dair sorunları Stoacı felsefenin uygulamalarıyla çözebilirler miydi?

Stoacılık her şeyden önce pratik bir felsefedir ve uçağı kaçırmaktan tutun doktorunuzun korkutucu bir tıbbi teşhisine; trafikte yolunuzun kesilmesinden sevgiliniz/eşinizle ayrılmaya kadar, hemen her durumda olağanüstü faydalıdır.

Fırtınalarda, karanlıkta, arzu ve hayal kırıklıklarında nasıl yolunuzu buluyorsunuz? Kayıplar ve kederle nasıl başa çıkıyorsunuz? Hayat size kötü davrandığında kendinizle, başarısızlıklarınızla ve yetersizliklerinizle nasıl baş ediyorsunuz? Sahip olduğunuz yaşamı ve çevrenizdeki insanları nasıl seviyorsunuz?

“Elinden gelenin en iyisini yap, mantıklı ol, erdemli olmaya çalış, tabiatına göre yaşa ve başkalarına sanki kardeşlerinmiş gibi iyi davran. Tüm yapabileceğiniz ve yapılabilir şey bundan ibaretti.”

Brigid Delaney’in yazdığı, Ayşe Musal Çıpa’nın dilimize çevirdiği Kaotik Zamanlarda Stoacı Olmanın Yolları Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

GÜNÜMÜZDEKİ PEK ÇOK İNSAN GİBİ BRIGID DELANEY DE EBEDİ SORULARA YANIT ARIYORDU: NASIL İYİ OLUR, İÇ BARIŞIMIZI BULUR, DÜZGÜNCE YAS TUTARIZ?

GKK (GELİŞMELERİ KAÇIRMA KORKUSU) GİBİ GÜVENSİZLİKLERİMİZİ NASIL KONTROL ALTINDA TUTABİLİRİZ?

NEYİN GERÇEKTEN ÖNEMLİ OLDUĞUNA NASIL KARAR VEREBİLİRİZ?

Yüzyıllar önce Stoacılar da aynı sorulara kafa yormuşlardı. Ve böylece, Delaney de kendi hayatının dönüm noktasında bu kadim filozofların kendisine rehberlik etmesine izin vermeye karar verdi.

Delaney Kaotik Zamanlarda Stoacı Olmanın Yolları’nda, bizim de Stoacılar gibi kontrol duygusuna ve huzura kavuşabileceğimizi ve hayatlarımızda anlam bulabileceğimizi gösteriyor.

Yazar Hakkında:

Brigid Delaney, The Guardian için çalışan ve “Brigid Delaney’in Günlüğü” ismindeki köşesiyle, Avustralya, ABD ve İngiltere’de okunan popüler bir köşe yazarı ve gazetecidir. Bu Huzursuz Yaşam, Vahşi Şeyler ve Wellmania (İyi olma Çılgınlığı) isminde üç kitabı bulunmaktadır. Wellmania, İngiltere, Kanada, ABD ve Fransa’da yayımlanmıştır. Ölüm cezası karşıtı olan Merhamet Kampanyası’nın kurucu ortağı ve Netflix TV komedisi Wellmania’nın ortak yaratıcısıdır.

edebiyathaber.net (22 Temmuz 2023)

Yorum yapın