KANON 2010 Dergisi’nin Şubat-Mart 2019 tarihli 3.sayısı çıktı

Şubat 28, 2019

KANON 2010 Dergisi’nin Şubat-Mart 2019 tarihli 3.sayısı çıktı

Ekim 2018 tarihinde yayın hayatına başlayan iki aylık edebiyat dergisi KANON 2010’un Şubat-Mart 2019 tarihli 3.sayısı çıktı.

“Yok olma şansımız yok!” mottosuyla çıkan derginin bu sayısında nitelikli şiir ve kitap eleştirisi yazılarıyla dikkat çekiyor. Bilgin Güngör “Şairin Genç Bir Modernist-Toplumcu Olarak Portresi: Sizi İkna Edebilirim Üzerine Notlar”, Kaan Eminoğlu “Dostlara Taşlar: (Bu Dramı Nerede Görsem Tanırım: ‘Üstelik Sarışın’)”, Mehmet Aslan “Şengül Can’ın Sarkaç Adlı Öykü Kitabının Eleştirisi”, Bedriye Korkankorkmaz “Kendi İçin Yaşadıklarına Halkı da Dâhil Eden Sosyalist Şair: Pablo Neruda”, Furkan Çirkin “Şiiranaliz: Çıplak Sesler Operası” inceleme/eleştiri yazıları ile dergide yer alıyorlar.

Kurtuluş Baştimar ve Emre Ocaklı bu sayının öykücüleri.

Bu sayının şairleri ise: Furkan Çirkin, Fatih Akça, K.Çağlar Aksu, Hüseyin Serhat Arıkan, Simge Armutçu, Yiğit Kerim Arslan, Ziya Boz, Hasan Çapik, Tan Doğan, Nilgün Emre, Yiğit Ergün, Hülya Köksal, Fergun Özelli, Selma Özeşer, Altay Taşkın, Neslihan Yalman ve Abdülkadir Budak.

KANON 2010’un arka kapağında yer alan Abdülkadir Budak imzalı “Değişmeyen Gündem Maddesi: ‘Genç Şair’ ve Onları Anlamamak Konusundaki Eleştiriye Bir Yanıt Denemesi” adlı şiir derginin yüklendiği misyonu göstermesi bakımından dikkat çekiyor.

KANON 2010 Dergisini Bulabileceğiniz Noktalar

İstanbul

Kadıköy Mephisto
Taksim Mephisto
Beşiktaş Mephisto
Kadıköy 6:45
Kadıköy İmge Kitapevi
Taksim Semerkant Kitapevi

Ankara

Turhan Kitapevi (Kızılay)
Birleşik Kitapevi (Kızılay)
Kurgu Kültür Merkezi (Kızılay)

İzmir

Pan Kitapevi
Yakın Kitapevi

Adana

Nobel Kitapevi

Eskişehir

Adımlar Kitapevi

edebiyathaber.net (28 Şubat 2019)

Yorum yapın