Kadın yazarlar bu kez Mor Çatı için yazacak

Ekim 6, 2023

Kadın yazarlar bu kez Mor Çatı için yazacak

Genç kadın yazarların seslerini duyurmak, kadınların yazdıkları nitelikli öyküleri geniş kitlelere ulaştırmak için “Adı: Kadın” Öykü Seçkisi Projesi 3 Ekim’de hayata geçirildi.

Projenin temel amacı, genç kadın yazarların yoluna ışık tutmak, onların kitapseverlerle buluşmasını sağlamak. “Adı: Kadın” öykü seçkisiyle aynı zamanda başka kadınların hayatlarına da dokunulması amaçlanıyor. Kadın yazarların hayat vereceği kitabın gelirinin tamamı Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacak. 

Projenin yaratıcısı ve sahibi, televizyon programcısı, yönetmen ve yazar Yasemin Seven Erangin. Projenin koordinatörü ise gazeteci yazar Ülkü Yağmur Ural. 

Genç kadın yazarların öykülerini göndereceği seçkinin jürisi de kadın yazarlardan oluşuyor. Jüride, Buket Uzuner, Özlem Pekcan, İpek Özbey, Hatice Meryem, Elçin Poyrazlar, Ayşen Şahin, Ayçe Güçlüten, Elif Key, Ayçe Erkol ve Gönül Demircioğlu yer alıyor. Gönderilen öyküler jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek öykü seçkisine dahil edilecek. 

“Adı:Kadın” öykü seçkisi Ayrıkotu Yayınevi tarafından yayınlanacak. 8 Mart 2024’te Dünya Kadınlar Günü’nde kitapseverlerle buluşacak. 

Başvurular, 11 Aralık Saat:19:00’a kadar  [email protected] adresine yapılabilecek. 

edebiyathaber.net (6 Ekim 2023) 

Yorum yapın